Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αντιδράσεις προκαλεί βιβλίο που παρουσιάζει τον πατέρα του Άμλετ ως παιδόφιλο

Σεπτέμβριος 12th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Αφορμή μια θετική κριτική

Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει βιβλίο που παρουσιάζει τον πατέρα του Άμλετ σαν ομοφυλόφιλο παιδόφιλο. Η ιστορία, γραμμένη από τον συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας, Όρσον Σκοτ Καρ, θέλει τον πατέρα του Άμλετ να έχει δολοφονηθεί όχι από τον αδελφό του Κλαύδιο, αλλά από τον Οράτιο, φίλο του Άμλετ, ως εκδίκηση επειδή ο Βασιλιάς της Δανίας τον κακοποιούσε σεξουαλικά.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Guardian, η ιδιαίτερα θετική κριτική που έδωσε στο βιβλίο η εφημερίδα Rain Taxi Review of Books ήταν αυτή που προκάλεσε τις αντιδράσεις και οδήγησε δεκάδες αναγνώστες να στείλουν οργισμένες επιστολές στην εφημερίδα.

Ακολούθησαν επικριτικά σχόλια σε μπλογκ και στο Twitter.

Το βιβλίο δεν εκδόθηκε πρόσφατα, αλλά για πρώτη φορά το 2008.

Η Publishers Weekly έγραψε ότι το βιβλίο εστιάζει στην προσπάθεια «να συνδέσει την ομοφυλοφιλία με τις καταστροφικές συνέπειες της παιδοφιλίας, ένα στοιχείο που οι θαυμαστές του -πιθανώς αμφιφυλόφιλου- Σαίξπηρ είναι μάλλον απίθανο να εκτιμήσουν».

O εκδοτικός οίκος εμφανίστηκε απορημένος που προκλήθηκε τόση διαμάχη για ένα βιβλίο που έχει εκδοθεί εδώ και δύο χρόνια.

This entry was posted on Δευτέρα, Σεπτέμβριος 12th, 2011 at 14:40 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply