Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Άννα Διαμαντοπούλου: Η καθυστέρηση της απόφασης για τα βιβλία, παραβαίνει το νόμο…

Σεπτέμβριος 12th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Η υπουργός απαντά στη δήλωση του αρμόδιου αντιπροέδρου του ΕΣ, ότι την είχε εγκαίρως ενημερώσει για το πρόβλημα

Διαμαντοπούλου: Η καθυστέρηση της απόφασης για τα βιβλία, παραβαίνει το νόμο

Για παράβαση των νόμων από το Ελεγκτικό Συνέδριο στο θέμα της καθυστερήσης έκδοσης της απόφασης για το διαγωνισμό των σχολικών βιβλίων, κάνει λόγο η υπουργός Παιδείας  Άννα Διαμαντοπούλου. Η κυρία Διαμαντοπούλου απάντησε στην δήλωση του αρμόδιου αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ότι την είχε εγκαίρως ενημερώσει για το πρόβλημα που είχε προκύψει με τα βιβλία και ότι «αυτή είναι και η μόνη και αδιάψευστη αλήθεια».

Οπως αναφέρει στη δήλωσή της η υπουργός Παιδείας: «Λυπούμαι, αλλά είμαι υποχρεωμένη να απαντήσω στη δημόσια δήλωση του κ. Αντιπροέδρου, και να υπενθυμίσω ότι η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα». Και συνεχίζει αναφέροντας πως: «Ο κ. Αγγελάρας γνωρίζει ότι :

1. Το Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του οποίου προΐσταται και στο οποίο προήδρευσε ο κ. Αγγελάρας, καθυστέρησε να εκδώσει την απόφασή του, παραβαίνοντας ρητή διάταξη του νόμου. Από τις 19 Απριλίου που κατατέθηκε η σχετική αίτηση ανάκλησης από τον ΟΕΔΒ η απόφαση δημοσιοποιήθηκε στις 12 και κοινοποιήθηκε στον ΟΕΔΒ στις 19 Ιουλίου. Ήτοι με καθυστέρηση ενάμιση μήνα.

2. Κατά το διάστημα που εκκρεμούσε η εκφορά της δικαστικής κρίσης περί της νομιμότητας της διαγωνιστικής διαδικασίας δεν μπορούσε να ξεκινήσει οποιαδήποτε άλλη διαγωνιστική προσπάθεια’ (Πράξη 61/2011 VI Κλιμακίου Ελεγκτικού Συνεδρίου). Δηλαδή, ανεξαρτήτως του εάν και τι γνώριζε ποιος, η καθυστέρηση έκδοσης της απόφασης -και ανεξαρτήτως του εάν αυτή ήτο θετική ή αρνητική- οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στο αδιέξοδο που περιήλθε ο ΟΕΔΒ για την έγκαιρη προμήθεια του αναγκαίου χαρτιού εκτύπωσης των βιβλίων».

«Ο σεβασμός στη νομιμότητα και το δημόσιο χρήμα, και η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος αποτελεί προφανές χρέος όλων μας» τονίζει η κυρία Διαμαντοπούλου. Όπως και ο σεβασμός στην δικαστική κρίση αποτελεί για μένα πάγια αρχή και πεποίθηση» καταλήγει.

Μάρνυ Παπαματθαίου

This entry was posted on Δευτέρα, Σεπτέμβριος 12th, 2011 at 09:56 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply