Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση αναβολής της εξόρυξης του πετρελαίου λόγω των τουρκικών απειλών, δηλώνει η κυβέρνηση της Κύπρου

Οι γεωτρήσεις θα αρχίσουν κανονικά στο «Οικόπεδο 12»Η κυπριακή κυβέρνηση θα προχωρήσει με βάση τους σχεδιασμούς της στην εξόρυξη υδρογονανθράκων από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και δεν υπάρχει καμία περίπτωση αναβολής ή αναστολής τους, λόγω των τουρκικών απειλών. Αυτό δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ερατώ Μαρκουλλή, μιλώντας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου αποκαλύπτοντας ότι τις τελευταίες ημέρες γίνονται συνεχείς επαφές για παρέμβαση δυνάμεων, οι οποίες έχουν επιρροή στην Τουρκία.

Ήδη, όπως «Το Βήμα» πληροφορείται έχει εντοπισθεί ο χώρος εντός του Οικοπέδου 12, όπου θα εγκατασταθεί το γεωτρύπανο από την αμερικανική εταιρία Noble και όλα είναι έτοιμα για να αρχίσει, αρχές Οκτωβρίου, η πρώτη φάση της γεωτρήσεων.

Η κυρία Μαρκουλλή έσπευσε να χαρακτηρίσει «αρκετά ικανοποιητικές» τις δηλώσεις της εκπροσώπου της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι δίνουν στην Τουρκία το μήνυμα ότι θα πρέπει να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο. Η Ουάσιγκτον, είπε δίνει στήριξη στην αμερικανική εταιρία Noble, ενώ ταυτόχρονα προχωρεί με διπλωματικές ενέργειες προς την Τουρκία, τόσο για τις σχέσεις της με το Ισραήλ, αλλά και σ΄ ότι αφορά στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Χαρακτήρισε ως «σενάρια φαντασίας» τα δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων σύμφωνα με τα οποία η Τουρκία σε συνεργασία με το ψευδοκράτος και τον Λίβανο, θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις βορείως της Πάφου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.