ΗΠΑ: Φόρος τιμής στα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου

Με ενός λεπτού σιγή στις 8:46, τοπική ώρα, άρχισαν στη Νέα Υόρκη οι εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της φονικότερης επίθεσης στην ιστορία επί αμερικανικού εδάφους. Ήταν η στιγμή που δέκα χρόνια πριν προσέκρουσε το πρώτο αεροπλάνο στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

Τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον είναι αυξημένα και οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε επαγρύπνηση μετά τις «αξιόπιστες αλλά μη επιβεβαιωμένες» πληροφορίες για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα της Αλ Κάιντα, δέκα χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ειδικά στο Μανχάταν τα μέτρα ασφαλείας είναι εξαιρετικά ενισχυμένα. Η αστυνομία πραγματοποιεί ελέγχους σε αυτοκίνητα σε δρόμους, γέφυρες και σήραγγες που οδηγούν στην πόλη. Σε πολλά σημεία του κέντρου του Μανχάταν, η αστυνομία έχει στήσει οδοφράγματα και προβαίνει σε εξακρίβωση στοιχείων πολιτών κοντά στο «Σημείο Μηδέν».

Η τελετή μνήμης πραγματοποιείται παρουσία του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και της συζύγου του Μισέλ, καθώς και του προκατόχου του Τζορτζ Ο.Μπους.

Ο ουρανός ήταν γαλανός πάνω από το Μανχάταν, τη στιγμή που ο Μπαράκ Ομπάμα κατευθυνόταν προς το βήμα σε μια εξέδρα στο Εθνικό Μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου και μια χορωδία άρχιζε να τραγουδάει τον εθνικό ύμνο.

Μέλη των οικογενειών των θυμάτων προσήλθαν στο Εθνικό Μνημείο για την 11η Σεπτεμβρίου φορώντας μπλουζάκια, στα οποία είναι τυπωμένα τα πρόσωπα των αγαπημένων τους ανθρώπων που χάθηκαν στις επιθέσεις.

Το Μνημείο καλύπτει μια έκταση 16 στρεμμάτων περίπου και περιλαμβάνει δυο τεράστια συστήματα από καταρράχτες που καταλήγουν σε δυο πισίνες, έκτασης περίπου ενός στρέμματος η καθεμιά. Οι δυο μεγάλες πισίνες βρίσκονται ακριβώς στις θέσεις των Δίδυμων Πύργων.

Στους μεγάλους τοίχους με τους καταρράχτες είναι χαραγμένα τα ονόματα των θυμάτων.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέφθηκε τη βόρεια πισίνα του Μνημείου, η οποία βρίσκεται στο σημείο που υψωνόταν ο βόρειος Πύργος. Στη συνέχεια περπάτησε γύρω από την πισίνα κρατώντας από το χέρι τη σύζυγό του Μισέλ, άγγιξε με το χέρι του τα ονόματα θυμάτων και στη συνέχεια χαιρέτισε μέλη των οικογενειών τους και αξιωματούχους πριν από την έναρξη της τελετής.

Στη διάρκεια της τελετής έγινε ανάγνωση των ονομάτων των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.