Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μίνι στάση πληρωμών μέχρι να πάρουμε την 6η δόση…

11 Σεπτεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου”

Σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει πλέον το Δημόσιο, καθώς τα ταμειακά του αποθέματα έχουν μειωθεί σημαντικά και η αβεβαιότητα που υπάρχει για την έγκαιρη καταβολή της 6ης δόσης έχει φέρει πολύ κοντά τον κίνδυνο της μερικής στάσης πληρωμών.

Η καθυστέρηση της εκταμίευσης της 6ης δόση, η οποία οφείλεται στη διακοπή των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα και τη συνακόλουθη χρονική μετάθεση της συμφωνίας για την εφαρμοστέα οικονομική πολιτική, θα έχει ως συνέπεια στης 22 Σεπτεμβρίου τα ταμειακά αποθέματα του Δημοσίου να υποχωρήσουν κοντά στο όριο ασφαλείας του 1 δισ.

Όπως αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο θέμα του «Ελεύθερου Τύπου», υπό αυτές τις ασφυκτικές συνθήκες, τις τελευταίες ημέρες το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εγκρίνει μόνο εντολές για πληρωμές μισθών και συντάξεων και, υπό αυστηρούς περιορισμούς την καταβολή χρηματικών ποσών για την κάλυψη άλλων λειτουργικών αναγκών.

Όλες οι άλλες δαπάνες μετατίθενται για τους επόμενους μήνες λόγω της αντικειμενικής δυσκολίας να πληρωθούν στην παρούσα φάση.

This entry was posted on Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου, 2011 at 15:28 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply