Απροσπέλαστο το κέντρο της Θεσσαλονίκης – Απαγόρευση κυκλοφορίας

Άνοιξαν το πρωί του Σαββάτου οι πύλες της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Παρών στα εγκαίνια ήταν όχι ο πρωθυπουργός, αλλά ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας για την ελληνική οικονομία. Με ενδιαφέρον αναμένεται ομιλία του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου σε εκπροσώπους επιμελητηρίων.

Μετά την τέλεση των εγκαινίων υπουργός Ανάπτυξης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε όλες τις υποχρεώσεις μας, να μειώσουμε το σπάταλο κράτος, να βελτιώσουμε ριζικά το επιχειρηματικό περιβάλλον, να συγκρουστούμε με όλα τα δεσμά που κρατούν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και την παραγωγικότητα της χώρας καθηλωμένες, να προστατεύσουμε την κοινωνική συνοχή.

» Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει. Η Ευρώπη πρέπει επίσης να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κινηθεί γρήγορα στην υλοποίηση της απόφασης της 21ης Ιουλίου, για να πάψει το μαρτύριο του Σισύφου για τον ελληνικό λαό. Η αδράνεια είναι καταστροφική για όλους μας. Και πρώτοι εμείς ανοίγουμε το βήμα και πάμε μπροστά για να χτίσουμε τη Νέα Ελλάδα που αξίζουμε. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει».

Τα εγκαίνια τελέστηκαν χοροστατούντος του μητροπολίτη Άνθιμου και παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη και του υφυπουργού Ανάπτυξης Θάνου Μωραΐτη.

Απροσπέλαστο το κέντρο της Θεσσαλονίκης
Εν τω μεταξύ, απροσπέλαστο θα είναι από το μεσημέρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς τίθενται σε ισχύ μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω των προγραμματισμένων διαδηλώσεων που κορυφώνονται το Σάββατο.

Επί ποδός βρίσκονται περίπου 6.000 αστυνομικοί για την αποφυγή επεισοδίων.

Οι «Αγανακτισμένοι» θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Λευκού Πύργου στις 15:00 και θα θέσουν σε εφαρμογή «σχέδιο αποκλεισμού της ΔΕΘ».

Την ίδια ώρα διοργανώνουν συγκέντρωση στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης φοιτητικοί σύλλογοι.

Λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα ιδιοκτήτες ταξί από διάφορες πόλεις θα συγκεντρωθούν στο Ιβανόφειο και περί τις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν πορεία χωρίς τα αυτοκίνητά τους μέχρι το Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Στις 6 το απόγευμα ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ και ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιούν συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι. Στη Θεσσαλονίκη διεξάγονται οι εργασίες του Τακτικού Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, η οποία έχει καλέσει τους εργαζόμενους στον Τύπο να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων. Μέλη της ΕΣΗΕΜΘ θα συγκεντρωθούν στις 6 στο Άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου από την πλευρά της Παναγίας Χαλκέων.

Την ίδια ώρα έξω από το Κατσάνειο θα συγκεντρωθούν οπαδοί του Ηρακλή και στην Καμάρα μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστές.

Στις 6:30 μέλη του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στη Θεσσαλονίκη φθάνουν, επίσης, από την Αθήνα και μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» που θα ανοίξουν τις μπάρες στα διόδια.

Οι διαδηλωτές γύρω στις 7 θα κινηθούν προς την πύλη της έκθεσης και το Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Απαγόρευση κυκλοφορίας
Από τις 12 το μεσημέρι δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις οδούς: Λ. Στρατού (από Καυταντζόγλου μέχρι πλατεία ΧΑΝΘ), Γ’ Σεπτεμβρίου (από Μ. Ανδρόνικου μέχρι Εγνατία), Β. Ολγας (από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος), Β. Γεωργίου (από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου), Λ. Νίκης (από 26ης Οκτωβρίου μέχρι πλ. Λευκού Πύργου), Κ. Καραμανλή (από Κατσιμίδη μέχρι Γ’ Σεπτεμβρίου), Εγνατία (από Λαγκαδά μέχρι Γ’ Σεπτεμβρίου) και Εθνικής Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι πλ. Λευκού Πύργου).

ΤΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.