Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εν μέσω κινητοποιήσεων ανοίγει η αυλαία της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Για πρώτη φορά εφέτος, τα εγκαίνια της Έκθεσης -που θα γίνουν το Σάββατο το πρωί- δεν θα κάνει ο πρωθυπουργός, αλλά ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μετέβη  στη Θεσσαλονίκη και οι πρώτες συναντήσεις που θα έχει θα είναι  με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και στη συνέχεια με εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων.

Στις 8 το βράδυ του Σαββάτου ο πρωθυπουργός θα δώσει την καθιερωμένη ομιλία στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης” της ΔΕΘ και το μεσημέρι της Κυριακής θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης, η οποία θα δοθεί στην Αποθήκη Γ’ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Από σήμερα ξεκινούν και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, που αναμένεται να κορυφωθούν το Σάββατο. Την αρχή κάνουν στις 17.30 αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, με συγκέντρωση μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια πορεία μέχρι τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Στις 8 το βράδυ μουσική συναυλία μπροστά από τον Λευκό Πύργο διοργανώνουν οι “Αγανακτισμένοι”, οι οποίοι το Σάββατο προτίθενται να πραγματοποιήσουν τρεις συγκεντρώσεις -στον Λευκό Πύργο, στο πρώην 424 στρατιωτικό νοσοκομείο και στο κτίριο προσκόπων- και πορεία με στόχο να περικυκλώσουν και αποκλείσουν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο άγαλμα του Βενιζέλου και αυτή του ΠΑΜΕ μισή ώρα αργότερα στην πλατεία Αριστοτέλους. Σε μια συμβολική κίνηση, για πρώτη φορά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δεν θα παραστεί στην ομιλία του πρωθυπουργού, ούτε του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”, o Γιάννης Παναγόπουλος είπε πως δεν έχει νόημα να πάνε στην ομιλία Παπανδρέου για να ακούσουν “κάτι που εξήγγειλε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης”. “Είναι όλα προδιαγεγραμμένα. Ήδη μας έχει ανακοινωθεί ότι ο οδοστρωτήρας του Μεσοπρόθεσμου ξεκινά” τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ενώ για τον Αντώνη Σαμαρά είπε ότι άκουσαν τις προτάσεις του στο Ζάππειο και “η συνταγή του είναι μία από τα ίδια”.

Δυναμικό “παρών” στις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να δώσουν πολλοί κλάδοι εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι το Σάββατο πραγματοποιούν και 24ωρη απεργία. Παρόντες θα είναι και οι φοιτητές, που θα ξεκινήσουν την πορεία τους έξω από το Πολυτεχνείο, αλλά και οι οποαδοί του Ηρακλή που διαμαρτύρονται για τον υποβιβασμό της ομάδας τους.

Από σήμερα έως και την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκονται επί ποδός 7.000 αστυνομικοί εκ των οποίων οι 1.000 θα είναι μοτοσικλετιστές της ομάδας “Δ”.

Στην πόλη έχει μεταφερθεί ο ειδικός φράχτης που χρησιμοποιήθηκε και κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Σύνταγμα, αλλά και το όχημα της ΕΛ.ΑΣ. που εκτοξεύει νερό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.