Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στο φορο-ελεγκτικό στόχαστρο 4.984 οφειλέτες τελωνείων

Σεπτέμβριος 9th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Με ομάδες εργασίας για ενίσχυση των δημοσίων εσόδων

Μετά τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες, τους μεγάλους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν είχαν υποβάλλει τα προηγούμενα χρόνια δηλώσεις ΦΜΑΠ, τους φορολογούμενους με υψηλά εισοδήματα και με κενά στο «πόθεν έσχες», το υπουργείο Οικονομικών βάζει στο στόχαστρο όσους έχουν εκκρεμότητες με τα τελωνεία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, «στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ενίσχυση των δημόσιων εσόδων, συγκροτήθηκαν, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, ομάδες εργασίας στα μεγάλα τελωνεία της χώρας για την βεβαίωση και είσπραξη των εκκρεμών τελωνειακών οφειλών». Οι ληξιπρόθεσμες τελωνειακές οφειλές ανέρχονται στο ποσό των 860 εκ. ευρώ και αφορούν 4.984 οφειλέτες.

Το έργο των ως παραπάνω ομάδων εργασίας ξεκινά από την προσεχή Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου και για το σκοπό αυτό το προσωπικό των τελωνείων ενισχύθηκε με αποσπάσεις υπαλλήλων.

Ειδικότερα, οι ομάδες αυτές θα αναλάβουν την μελέτη και επεξεργασία των υποθέσεων εκκρεμών τελωνειακών οφειλών καθώς και την βεβαίωση των αναλογούντων πολλαπλών τελών, προστίμων και διαφυγόντων δασμών λόγω τελωνειακής παράβασης. Παράλληλα, θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο αναγκαστικά μέτρα είσπραξης των ανωτέρων οφειλών.

Ντίνος Σιωμόπουλος

This entry was posted on Παρασκευή, Σεπτέμβριος 9th, 2011 at 13:22 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply