Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σε εργασιακή εφεδρεία περί τους 100.000 δημόσιοι υπαλληλοι

Σεπτέμβριος 9th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ενα 10% θα μεταταγεί σε άλλες θέσεις του δημοσίου και το 30% θα κληθεί να υπογράψει συμβάσεις ορισμένου χρόνου

Εξι στους δέκα δημοσίους υπαλλήλους που θα κριθούν ως πλεονάζον προσωπικό θα τεθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, ενώ ένα υπόλοιπο 10% θα μεταταγεί σε άλλες θέσεις του δημοσίου και το 30% θα κληθεί να υπογράψει συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Με βάση αυτά και σε συνδυασμό με την αναφορά του κ. Βενιζέλου, περί αξιολόγησης ενός συνόλου 200.000 εργαζομένων, στην ουσία το υπό απόλυση προσωπικό του δημόσιου τομέα, αναμένεται να ξεπεράσει τις 100.000.
Με αυτές τις διευκρινίσεις περιέγραψε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ο κ. Η. Μόσιαλος, τη στιγμή που εννέα βουλευτές του ΠαΣοΚ με επιστολή τους προς τους κκ. Ευ. Βενιζέλο και Δ. Ρέππα εκφράζουν την αντίθεσή τους με το μέτρο – το οποίο ωστόσο έχει ψηφιστεί κατά τη διαδικασία για τον δεύτερο εφαρμοστικό νόμο τον προηγούμενο μήνα, όπως επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος).

Εν όψει της εφαρμογής του μέτρου, σε συνδυασμό και με την υλοποίηση του ενιαίου μισθολογίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως θα υπάρξουν σημαντικές δημοσιονομικές επιπτώσεις, ενώ υπογράμμισε και ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να διακινδυνεύσει την υλοποίηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.

Εν αναμονή όλων αυτών και καθώς οι διεθνείς πιέσεις συνεχίζονται και εντείνονται, ο κ. Μόσιαλος είπε κατά την άτυπη ενημέρωση προς τους πολιτικούς συντάκτες ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, καθώς και ότι δεν πιστεύει να υπάρξει πρόβλημα με την 6η δόση και ότι η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στις διαρθρωτικές αλλαγές.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΩΒΑΙΟΣ

This entry was posted on Παρασκευή, Σεπτέμβριος 9th, 2011 at 12:36 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply