Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πάνω από 100 εκατ. οι ενεργοί χρήστες του twitter

Σεπτέμβριος 9th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Τους 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες έφτασε το twitter, το δεύτερο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο μετά το facebook. Οι μισοί από αυτούς, μάλιστα, συνδέονται καθημερινά, σύμφωνα με ανακοίνωση του site

twitter
Περίπου το 40% των χρηστών του δικτύου μπαίνουν στο twitter για να διαβάσουν όσα αναρτούν οι άλλοι, αναφέρεται σε ανάρτηση στο ιστολόγιο της υπηρεσίας.
Αναλυτές του κλάδου του Διαδικτύου παρατήρησαν ότι το twitter επιχειρεί να διαλύσει την εντύπωση ότι πολλοί από αυτούς που δημιουργούν λογαριασμό δεν γίνονται τακτικοί χρήστες και ότι το site λειτουργεί με έναν «σκληρό πυρήνα» πιστών χρηστών.

Εκτίμησαν δε ότι το twitter επιχειρεί ένα μεγαλύτερο άνοιγμα στη διαφημιστική αγορά και για το λόγο αυτό δημοσιοποίησε στοιχεία τα οποία δίνουν την εικόνα ότι διαθέτει μια μεγάλη και ενεργή βάση χρηστών. Τον περασμένο Απρίλιο, το twitter είχε ανακοινώσει τη νέα του διαφημιστική στρατηγική, με τίτλο Promoted Tweets.

Η εταιρεία αναφέρει ότι το twitter χρησιμοποιείται από οργανισμούς και προσωπικότητες με μεγάλη δημόσια επιρροή, συμπεριλαμβανομένων 35 «αρχηγών κρατών», διάσημων αθλητών και ομάδων, γνωστών μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, ανθρώπων του θεάματος, δημοσιογράφων και μεγάλων μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Τον περασμένο Ιούλιο η εταιρεία είχε γνωστοποιήσει ότι περίπου 600.000 άνθρωποι δημιουργούν λογαριασμό στο twitter κάθε ημέρα και ότι οι χρήστες του στέλνουν περίπου 350 δισ. «tweets» καθημερινά. Επιπλέον, οι εφαρμογές του site ξεπέρασαν πρόσφατα το ένα εκατομμύριο.

This entry was posted on Παρασκευή, Σεπτέμβριος 9th, 2011 at 18:19 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΝΕΟΙ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply