Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κοζάνη: Αποδοκίμασαν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου…

Σεπτέμβριος 9th, 2011 by Χρήστος Μίμης

«Δε θα ξαναπολιτευτώ στην Κοζάνη» δήλωσε στη σύσκεψη των φορέων

«Θερμή υποδοχή» επιφύλαξαν χτες στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, λιγοστοί συνδικαλιστές της ΔΕΗ που πρόσκεινται στη ΔΑΚΕ, τον υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Μέλη της ΔΑΚΕ Λιγνιτικού Κέντρου και των σωματείων «Ένωση» και «Λυγκηστίς», καθώς και της ΕΤΕ, αποδοκίμασαν έντονα τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, κατά την είσοδό του στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για την προγραμματισμένη σύσκεψη με τους φορείς. Κατηγόρησαν τον Κοζανίτη υπουργό ότι «ξεπούλησε τη ΔΕΗ» και καταφέρθηκαν εναντίον του με βαρύτατες εκφράσεις.

Η αστυνομία κράτησε μακριά τους συνδικαλιστές που επιχείρησαν να κινηθούν εναντίον του υπουργού, δημιουργώντας συγχρόνως διάδρομο, από τον οποίο ο Γ. Παπακωνσταντίνου μπήκε στο κτίριο, όπου τον περίμεναν οι αυτοδιοικητικοί φορείς για την προγραμματισμένη σύσκεψη.

Εκτός από τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, τον υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής περίμεναν και ένστολοι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, οι οποίοι είχαν αναρτήσει πανό, με σύνθημα ενάντια στην απαξίωση της αστυνομίας και των αστυνομικών. Ζήτησαν μάλιστα συνάντηση με τον υπουργό, η οποία όμως δεν έγινε, καθώς ο Γ. Παπακωνσταντίνου είναι αναρμόδιος για θέματα αστυνομίας.

Επίσης, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με εργαζόμενους του ΙΓΜΕ, οι οποίοι εξέφρασαν την αγωνία τους για την τύχη του υποκαταστήματος Δυτικής Μακεδονίας. Να σημειωθεί ότι το ΙΓΜΕ υπάχθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος, οπότε ο Γ. Παπακωνσταντίνου είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός. Ο τελευταίος δεν ανέλαβε καμιά δέσμευση απέναντι στους εργαζόμενους, αρκέστηκε μόνο να πει ότι το ΙΓΜΕ ενσωματώνεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Στο ερώτημα «τι θα γίνει με τα περιφερειακά παραρτήματα», είπε γενικά και αόριστα ότι «κάποια μπορεί να μείνουν», απάντηση που δεν ικανοποίησε τους εργαζόμενους του ΙΓΜΕ.

Στη σύσκεψη υπό τον υπουργό ΠΕΚΑ στην Περιφέρεια, συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Γιώργος Δακής, οι βουλευτές, οι αντιπεριφερειάρχες και οι δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας, ορισμένοι εκ των οποίων εξέφρασαν τις απόψεις τους και την δυσαρέσκεια για την απαξίωση της περιοχής και της ΔΕΗ.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η δήλωση Παπακωσνταντίνου μέσα στη σύσκεψη ενώπιον όλων των βουλευτών, του περιφερειάρχη και των δημάρχων, ότι «δεν θα πολιτευτεί ξανά στην Κοζάνη». Όπως ήταν αναμενόμενο η είδηση σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

Πληροφορίες από E-ptolemeos.gr

This entry was posted on Παρασκευή, Σεπτέμβριος 9th, 2011 at 19:17 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply