Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γυναίκες: Ελιξίριο υγείας λίγο αλκοόλ την ημέρα

Σεπτέμβριος 9th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Οι γυναίκες που απολαμβάνουν ένα-δύο ποτά σε καθημερινή βάση, έχουν περισσότερες πιθανότητες να γιορτάσουν γερές και δυνατές τα 70 τους χρόνια απ’ ό,τι όσες πίνουν περισσότερο ή καθόλου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Το κάθε ποτό μπορεί να είναι ένα κουτάκι μπύρα, ένα ποτηράκι ή κρασί ή ένα πιο «σκληρό» ποτό (σ.σ. όλες οι ποσότητες, σε μερίδες εστιατορίου ή μπαρ), γράφουν στην επιθεώρηση «PloS Medicine» επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Στη μελέτη αξιολογήθηκε η πορεία της υγείας 14.000 γυναικών και το συμπέρασμα ήταν πως λίγο ποτό είναι σαφώς καλύτερο από το πολύ ποτό και από την πλήρη αποχή.

Κλειδί ωστόσο είναι η κατανομή των ποτών: προτιμότερο είναι να πίνει μια γυναίκα κάθε βράδυ από ένα ποτό, παρά να πιει μόνο το Σαββατόβραδο επτά ποτά μαζεμένα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, όσες γυναίκες έπιναν κάθε μέρα 1-2 ποτά (περιέχουν 15-30 γραμμάρια αλκοόλης) είχαν κατά 28% περισσότερες πιθανότητες να γεράσουν υγιείς και να μην αναπτύξουν νοσήματα όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης και η καρδιοπάθεια.

Επιπλέον, όσες κατανάλωναν την συγκεκριμένη ποσότητα αλκοόλ πέντε έως επτά ημέρες την εβδομάδα, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να γεράσουν υγιείς σε σύγκριση με όσες απέφευγαν εντελώς το αλκοόλ.
Προγενέστερες μελέτες έχουν συσχετίσει την μέτρια κατανάλωση αλκοόλ (όχι περισσότερο από 2 ποτά την ημέρα για τις γυναίκες) με μειωμένο κίνδυνο αναπτύξεως καρδιοπάθειας, αντοχής στην ινσουλίνη (είναι πρόδρομη κατάσταση του διαβήτη), φλεγμονής, αυξημένης χοληστερόλης και άλλων δεινών.

ΤΑ ΝΕΑ

This entry was posted on Παρασκευή, Σεπτέμβριος 9th, 2011 at 23:05 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply