Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αμφιλεγόμενο λέιζερ τυφλώνει μέχρι και αστροναύτες

Σεπτέμβριος 9th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Έχει βεληνεκές 136 χιλιομέτρων και είναι ορατό ακόμα και από το διάστημα

Αμφιλεγόμενο λέιζερ τυφλώνει μέχρι και αστροναύτεςΤο ανάβεις στα Γρεβενά και μπορεί να το δει κάποιος μέχρι τη… Λάρισα και πιο πέρα ακόμη. Μιλάμε για τα γνωστά λέιζερ χειρός που βλέπουμε συχνά πυκνά να τυφλώνουν τα μάτια αθλητών μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και χρησιμοποιήθηκαν και από τους «αγανακτισμένους» της πλατείας Συντάγματος.

Το νέο τέτοιο λέιζερ της βρετανικής εταιρείας Wicked Lasers όμως αποδεικνύεται πανίσχυρο – και γι αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Η ακτίνα του Spider 3 Krypton φθάνει τα 136 χιλιόμετρα, ενώ, όπως τονίζουν οι κατασκευαστές του, «είναι ορατό ακόμα και από τους αστροναύτες».

Η εταιρεία δηλώνει πως οι περισσότεροι πελάτες της είναι επαγγελματίες που το χρησιμοποιούν σε στρατιωτικές, βιομηχανικές και επιστημονικές έρευνες, ωστόσο έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και απλοί πολίτες. Ωστόσο η υπηρεσία προστασίας καταναλωτών της Βρετανίας προειδοποιεί για την αγορά τέτοιων ισχυρών λέιζερ, μιας και κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί από κακόβουλους οι οποίοι προκαλούν αυτοκινητιστικά ατυχήματα.

Αυτό το καιρό, το εν λόγω λέιζερ εξετάζεται από τους υπευθύνους του Βιβλίου Ρεκόρ Γκίνες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί να χαρακτηριστεί ως «το πιο ισχυρό λέιζερ πάνω στην Γη», μιας και πρακτικά είναι 8.000 πιο εκτυφλωτικό, εάν η ακτίνα του στοχεύσει ανθρώπινο μάτι, από ότι το να κοιτάξει κανείς για ίδιο χρονικό διάστημα απευθείας τον ήλιο!

Γιαυτό, στη συσκευασία του το λέιζερ (που κοστίζει περί τα 210 ευρώ) θα συνοδεύεται και από γυαλιά προστασίας, η χρήση των οποία συνίσταται και από τους κατασκευαστές του. Το Spider 3 Krypton μάλιστα είναι τόσο ισχυρό ώστε μπορεί μέχρι και να βάλει φωτιά σε χαρτί, ενώ διαθέτει και ενσωματωμένο επεξεργαστή για να το προφυλάσσει από την υπερθέρμανση.

This entry was posted on Παρασκευή, Σεπτέμβριος 9th, 2011 at 01:53 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply