Την ανάσυρση από το αρχείο του φακέλου του Κώστα Τσαλικίδη και τη νέα διερεύνησή του, ζήτησαν την Τετάρτη οι δικηγόροι και η οικογένεια του άτυχου άνδρα ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος τον Μάρτιο του 2005

Μετά και τη νέα τροπή που πήρε η πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών και την άσκηση ποινικών διώξεων για κατασκοπεία, οι συγγενείς του Κώστα Τσαλικίδη επιμένουν ότι δεν αυτοκτόνησε, αλλά δολοφονήθηκε γιατί ήλθαν σε γνώση του στοιχεία σχετικά με τις υποκλοπές.

Έχοντας στα χέρια τους πραγματογνωμοσύνες Ελλήνων και ξένων ιατροδικαστών, οι δικηγόροι της οικογένειας Τσαλικίδη κατήγγειλαν πλημμέλειες κρατικών οργάνων που έριξαν σκιές στην αλήθεια, ενώ έκαναν λόγο για σκηνοθετημένη αυτοκτονία, ζητώντας ο θάνατός του να μην παραμείνει “ένοχο μυστικό” στην υπόθεση των υποκλοπών, όπως οι ίδιοι είπαν.

“Ακόμη και το σκοινί, το πειστήριο του εγκλήματος, βρίσκεται στα χέρια της οικογένειας και όχι όπως θα έπρεπε στο φάκελο της δικογραφίας” επισήμανε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, εκ των δικηγόρων της οικογένειας.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου, δείχνοντας μια φωτογραφία του Κ. Τσαλικίδη, σημείωσε ότι “η εικόνα αυτή ιατροδικαστικά είναι εντελώς ασύμβατη με την εικόνα που παρουσιάζουν οι νεκροί μετά τον απαγχονισμό”.

“Η υπόθεση αυτή κρατιέται μέχρι σήμερα ζωντανή από την αγωνία και την πίεση της οικογένειας Τσαλικίδη” υποστήριξε ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Παρών στη συνέντευξη που έδωσαν οι δικηγόροι της οικογένειας, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της έρευνας της υπόθεσης των υποκλοπών ακόμη και εάν χρειαστεί -όπως είπε- η συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων εκείνης της περιόδου.

MEGA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.