Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ζητούν νέα διερεύνηση του θανάτου Τσαλικίδη

Σεπτέμβριος 8th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Την ανάσυρση από το αρχείο του φακέλου του Κώστα Τσαλικίδη και τη νέα διερεύνησή του, ζήτησαν την Τετάρτη οι δικηγόροι και η οικογένεια του άτυχου άνδρα ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος τον Μάρτιο του 2005

Μετά και τη νέα τροπή που πήρε η πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών και την άσκηση ποινικών διώξεων για κατασκοπεία, οι συγγενείς του Κώστα Τσαλικίδη επιμένουν ότι δεν αυτοκτόνησε, αλλά δολοφονήθηκε γιατί ήλθαν σε γνώση του στοιχεία σχετικά με τις υποκλοπές.

Έχοντας στα χέρια τους πραγματογνωμοσύνες Ελλήνων και ξένων ιατροδικαστών, οι δικηγόροι της οικογένειας Τσαλικίδη κατήγγειλαν πλημμέλειες κρατικών οργάνων που έριξαν σκιές στην αλήθεια, ενώ έκαναν λόγο για σκηνοθετημένη αυτοκτονία, ζητώντας ο θάνατός του να μην παραμείνει «ένοχο μυστικό» στην υπόθεση των υποκλοπών, όπως οι ίδιοι είπαν.

«Ακόμη και το σκοινί, το πειστήριο του εγκλήματος, βρίσκεται στα χέρια της οικογένειας και όχι όπως θα έπρεπε στο φάκελο της δικογραφίας» επισήμανε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, εκ των δικηγόρων της οικογένειας.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου, δείχνοντας μια φωτογραφία του Κ. Τσαλικίδη, σημείωσε ότι «η εικόνα αυτή ιατροδικαστικά είναι εντελώς ασύμβατη με την εικόνα που παρουσιάζουν οι νεκροί μετά τον απαγχονισμό».

«Η υπόθεση αυτή κρατιέται μέχρι σήμερα ζωντανή από την αγωνία και την πίεση της οικογένειας Τσαλικίδη» υποστήριξε ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Παρών στη συνέντευξη που έδωσαν οι δικηγόροι της οικογένειας, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της έρευνας της υπόθεσης των υποκλοπών ακόμη και εάν χρειαστεί -όπως είπε- η συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων εκείνης της περιόδου.

MEGA

This entry was posted on Πέμπτη, Σεπτέμβριος 8th, 2011 at 18:00 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply