Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Εντοπίστηκαν τα ίχνη του ανθρώπου στη Σελήνη – (Βίντεο)

Σεπτέμβριος 8th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ο δορυφόρος LRO φωτογράφισε τις περιοχές που πήγαν οι αστροναύτες

Ο δορυφόρος Lunar Reconnaissance Orbiter που βρίσκεται σε τροχιά στην Σελήνη και την εξερευνά από το 2009 εντόπισε και φωτογράφισε με λεπτομέρεια τα σημεία στα οποία προσεδαφίστηκαν και κινήθηκαν οι επανδρωμένες αποστολές της NASA την δεκαετία του 1960 και 1970. Στις εικόνες διακρίνονται καθαρά τα μονοπάτια που δημιούργησαν οι αστροναύτες στα σημεία που κινούνταν και εξερευνούσαν, ακόμη και τα ίχνη από τις πατημασιές τους!

Οι τρεις αποστολές
Ο LRO κατέγραψε εικόνες υψηλής ανάλυσης από τις περιοχές στις οποίες προσεδαφίστηκαν τρεις αποστολές του προγράμματος Apollo, οι αποστολές 12,14 και 17. Στις εικόνες φαίνονται καθαρά τα ίχνη των προσεδαφίσεων, τα σημάδια των τροχών των οχημάτων τα οποία χρησιμοποίησαν για να κινηθούν στην επιφάνεια της Σελήνης και άλλες λεπτομέρειες από τη δραστηριότητα των αστροναυτών. Οι εικόνες είναι τόσο λεπτομερείς ώστε διακρίνονται ακόμη και τα ίχνη από τις πατημασιές των αστροναυτών.

Θ. ΛΑΪΝΑΣ

This entry was posted on Πέμπτη, Σεπτέμβριος 8th, 2011 at 00:32 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply