Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αθώωση λόγω αμφιβολιών πρότεινε ο εισαγγελέας για Κεντέρη και Θάνου

5 Σεπτεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

“Ένοχος ο Χρήστος Τζέκος”..

Την αθώωση του Κώστα Κεντέρη, της Κατερίνας Θάνου, του Κώστα Τζέκου, αλλά και των γιατρών του ΚΑΤ που ενεπλάκησαν στην υπόθεση του τροχαίου ατυχήματος λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, εισηγήθηκε ο Εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου της Αθήνας κ. Γαληνός Μπρης.

Στην πρόταση του, ο εισαγγελέας ζητά την καταδίκη μόνο του προπονητή των δυο Ολυμπιονικών, Χρήστου Τζέκου για κατοχή παράνομων ουσιών ενώ υποστήριξε ότι για την υπόθεση του τροχαίου δεν σχηματίστηκε πλήρης δικανική πεποίθηση για την ενοχή των αθλητών και των συγκατηγορουμένων τους, επτά γιατρών του νοσοκομείου ΚΑΤ και των αυτοπτών του ατυχήματος.

Όπως είπε ο Εισαγγελέας, η δίωξη σε βάρος των αθλητών και των υπολοίπων, έγινε διότι υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ότι το τροχαίο δεν είχε συμβεί, ωστόσο οι ενδείξεις αυτές ενώπιον του δικαστηρίου δεν ενισχύθηκαν.

«Δεν αρκεί η κοινή γνώμη για να διαμορφωθεί και να επιβληθεί άποψη στο δικαστήριο, διότι αυτό που προέχει σε κάθε περίπτωση είναι η δίκαιη δίκη για κάθε κατηγορούμενο», είπε ο κ. Μπρης.

Νωρίτερα στο δικαστήριο κατά την απολογία του ο προπονητής Χρήστος Τζέκος επανέλαβε πως οι αθλητές είπαν την αλήθεια και πως τις ημέρες εκείνες είχε δεχθεί τεράστια πίεση για να παραδώσουν τις διαπιστεύσεις τους.

Με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, που έκρινε “σκηνοθετημένο” το τροχαίο, οι Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 31 μηνών ο καθένας και σε φυλάκιση 33 μηνών ο Χρήστος Τζέκος.

Επίσης ποινές φυλάκισης από 6 έως 8 μήνες στον καθένα, επιβλήθηκαν στους επτά κατηγορούμενους γιατρούς του ΚΑΤ, ενώ ένοχοι κρίθηκαν και οι δύο αυτόπτες μάρτυρες, που καταδικάστηκαν σε ποινές 15 και 7 μηνών αντίστοιχα.

This entry was posted on Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου, 2011 at 17:46 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΣΤΙΒΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply