Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την επάνοδό του στην πολιτική ζωή της Γαλλίας

Στο Παρίσι βρίσκεται ο Ντομινίκ Στρος-Καν

Στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού έφτασε το πρωί της Κυριακής ο Ντομινίκ Στρος-Καν συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αν Σενκλέρ. Το ζεύγος που επέβαινε σε πτήση της Air France από τη Νέα Υόρκη βγήκε χαμογελώντας από τον τερματικό σταθμό 2Ε του αεροδρομίου, επιβιβάστηκε σε ένα αυτοκίνητο και έφυγε από το αεροδρόμιο χωρίς να κάνει καμιά δήλωση.

Αβέβαιο το μέλλον του στην πολιτική ζωή της Γαλλίας
Η εικόνα του Στρος-Καν στη Γαλλία έχει υποστεί όμως τεράστιο πλήγμα, παρά την αρχική ικανοποίηση που έδειξε μεγάλο μέρος της γαλλικής κοινής γνώμης και της πολιτικής σκηνής για την απόσυρση των κατηγοριών σε βάρος του.

Η δυσφορία, όπως σημειώνει το Reuters, είναι εμφανέστερη στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, που ετοιμάζεται για τη διαδικασία ανάδειξης του υποψηφίου του στις προεδρικές εκλογές. Μέχρι και το Σάββατο, τα περισσότερα κομματικά στελέχη τηρούσαν μία «άβολη σιωπή» για τον πιθανό μελλοντικό ρόλο του Στρος-Καν.

Ορισμένοι έχουν ήδη αποστασιοποιηθεί από τον τέως επικεφαλής του ΔΝΤ, με βασικότερη την ίδια την Μαρτίν Ομπρί που δήλωσε, μερικές ημέρες πριν την επιστροφή του, πως έχει για τον Στρος-Καν «την ίδια γνώμη που έχουν οι περισσότερες γυναίκες».

Παρά της «ψυχρότητας» όμως τόσο της Ομπρί όσο και άλλων κορυφαίων στελεχών – όπως του Φρανσουά Ολάντ, του Μισέλ Ροκάρ και ακόμη και του πρώην συνεργάτη τουΠιερ Μοσκοβισί – θεωρείται αρκετά πιθανό ο Ντομινίκ Στρος-Καν να παίξει τουλάχιστον κάποιο ρόλο στην προεκλογική μάχη, ίσως σε «συμβουλευτικό» επίπεδο.

Μετά την επάνοδό του στη Γαλλία, ο Ντομινίκ Στρος-Καν αναμένεται να παραχωρήσει συνετεύξεις σε τηλεόραση και μεγάλες εφημερίδες, στις οποίες αναμένεται φυσικά να ανεφερθεί τόσο στην υπόθεση της καμαριέρας όσο και στα πλείστα όσα έχουν ακουστεί τους τελευταίους μήνες για την προσωπική του ζωή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.