Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η καλή μας η δασκάλα είναι τώρα πλαστική!

Σεπτέμβριος 4th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Και το όνομα αυτής.. Σάγια

Μαθητές δημοτικών σχολείων αγγίζουν το μάγουλο της Σάγια, μιας δασκάλας-ρομπότ που μπορεί να εκφράσει έξι βασικά συναισθήματα -έκπληξη, φόβο, απέχθεια, θυμό, ευτυχία και λύπη- χάρη στους 18 αισθητήρες, που είναι τοποθετημένοι κάτω από το συνθετικό της δέρμα, καθώς και χάρη στον πρωτοποριακό μηχανισμό που επιτρέπει στην επιδερμίδα της να συσπάται γύρω από τα μάτια και το στόμα.

Η Σάγια είναι επίτευγμα των ερευνητών του Πανεπιστημίου Επιστημών στο Τόκιο και, βέβαια, δεν είναι το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ με θηλυκή εμφάνιση που παρουσιάζουν οι Ιάπωνες. Η Χανάκο είναι επίσης ένα ιαπωνικό δημιούργημα που «υποδύεται» το ρομπότ-ασθενή οδοντιάτρου και είναι σε θέση, με τις εκφράσεις που παίρνει, να εκφράσει πόνο -μέχρι και «ωχ, πονάω!» μπορεί να αναφωνήσει- και να ανοιγοκλείσει τα μάτια της εκδηλώνοντας δυσαρέσκεια.

Τον τελευταίο καιρό, η JAXA, η υπηρεσία αεροδιαστημικής της Ιαπωνίας, εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει το 2013 στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ένα ομιλούν ανθρωποειδές ρομπότ που θα ελέγχει την αποστολή ενόσω οι αστροναύτες θα κοιμούνται, θα παρακολουθεί την υγεία καθώς και τα επίπεδα του άγχους τους και θα επικοινωνεί με τη Γη μέσω του Twitter. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως στο μέλλον τα ομιλούντα ρομπότ θα μπορούν να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους παρακολουθώντας την υγεία του ιδιοκτήτη τους και αποστέλλοντας SOS σε περίπτωση ανάγκης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

This entry was posted on Κυριακή, Σεπτέμβριος 4th, 2011 at 22:59 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply