Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πρόγραμμα απασχόλησης 120.000 ανέργων στους δήμους

Σεπτέμβριος 3rd, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ο κάθε άνεργος θα μπορεί να κάνει έως και 135 ημερομίσθια το χρόνο

Πρόγραμμα απασχόλησης 120.000 ανέργων στους δήμουςΠρόγραμμα – μαμούθ για την απασχόληση την προσεχή τριετία περίπου 120.000 ανέργων σε έργα των δήμων όλης της χώρας με την μέθοδο της αυτεπιστασίας επεξεργάζεται η κυβέρνηση, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης.

Ο κ. Καστανίδης διευκρίνησε ότι οι ο κάθε άνεργος που θα προσληφθεί με αυτή τη διαδικασία θα μπορεί να κάνει ως και 135 ημερομίσθια το χρόνο.

Το πρόγραμμα που θα χρηματοδοτείται εν μέρει και από την Ευρωπαϊκή Ένωση με κονδύλια από το ΕΣΠΑ θα τεθεί υπό την άμεση εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Έτσι, οι άνεργοι που θα απασχολούνται σε μικρά κυρίως έργα των δήμων, όπως είναι οι αναπλάσεις, θα επιλέγονται από τοπικές λίστες του ΟΑΕΔ με συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία θα καθοριστούν σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ, μέλη του οποίου θα μετέχουν και στις επιτροπές επιλογής.

Ο κ. Καστανίδης μιλώντας, από την άλλη πλευρά, για τις θέσεις 5μηνης «κοινωφελούς εργασίας» με την συμμετοχή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), που προωθεί το υπουργείο Απασχόλησης, κάλεσε το ΑΣΕΠ να τεθεί επικεφαλής της σχετικής διαδικασίας.

«Ο κ. Κουτρουμάνης», είπε χαρακτηριστικά, «επιθυμεί να εμπλέξει το ΑΣΕΠ και θα έχει τη στήριξη όλων μας», ενώ παράλληλα άφησε, εμμέσως, και αιχμές για κάποιες οργανώσεις:«Κάνω έκκληση στο ΑΣΕΠ να αναλάβει αυτό την ευθύνη, γιατί οι ΜΚΟ είναι για άλλη δουλειά, δεν είναι γι΄ αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εσωτερικών, παράλληλα με το πρόγραμμα τόνωσης της απασχόλησης με την συμμετοχή των ανέργων σε έργα των δήμων, εξήγγειλε και το επιχειρησιακό πρόγραμμα για τη στήριξη του «Καλλικράτη», ύψους 152,3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 86,8 εκ. ευρώ θα αντληθούν από το πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση» και τα 65,5 εκ. ευρώ από τη «Ψηφιακή Σύγκλιση».

«Η δημοσιονομική προσαρμογή», επισήμανε, «πρέπει να αποκτήσει και αναπτυξιακή διάσταση. Αυτή είναι η δέσμευση της κυβέρνησης. Χρειαζόμαστε ανάπτυξη, η χώρα πρέπει να παράξει πραγματικό εισόδημα και αυτό θα γίνει, αν αναδείξουμε νέο παραγωγικό μοντέλο, νέους παραγωγούς σε εστιασμένες παραγωγικές δράσεις και τομείς».

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα του «Καλλικράτη» διαρθρώνεται σε τρεις κυρίως άξονες:

– Οργανωτική και Λειτουργική Αναδιάρθρωση / Βελτίωση της Διοικητικής Ικανότητας, προϋπολογισμού 44.300.000 €

– Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Ψηφιακή Αυτοδιοίκηση, προϋπολογισμού 65.500.000 €.

– Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, προϋπολογισμού 38.000.000 €.

Ακόμη 4,5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την υποστήριξη της Εφαρμογής του Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Δημήτρης Νικολακόπουλος

This entry was posted on Σάββατο, Σεπτέμβριος 3rd, 2011 at 07:31 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply