Στο προσκήνιο η έρευνα για τις υποκλοπές του 2006

Επιβεβαιώνουν τα περί αμερικανικού δάκτυλου πίσω από τις υποκλοπές σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στελεχών της κυβέρνησης και δεκάδων πολιτών από τον Ιούλιο του 2004 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2005 νεότερα στοιχεία που ήρθαν στο φως από την εισαγγελική έρευνα.

Εντός των ημερών αναμένεται η άσκηση διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας σε βάρος της χώρας μας, αν και τα ονόματα των φυσικών και των ηθικών αυτουργών δεν θα ανακοινωθούν σε πρώτη φάση, αλλά θα ειναι αντικείμενο της ανάκρισης αφού το αίτημα δικαστικής συνδρομής από την Εισαγγελία προς τις Ηνωμένες Πολιτείες έπεσε στο κενό.

Η εισαγγελικη έρευνα, πάντως, έφτασε σε αρκετό βάθος και αποκάλυψε τη δράση ενός προσώπου-“φάντασμα”, που με το ψευδώνυμο Μάρκος Πέτρου αγόρασε 4 καρτοκινητά από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στον Πειραιά, τα 3 εκ των οποίων χρησιμοποιήθηκαν όπως προέκυψε για τις υποκλοπές.

Η τέταρτη συσκευή δόθηκε στη συνέχεια από το πρόσωπο-κλειδί σε συνδρομητή που το χρησιμοποίησε έχοντας υπογράψει σύνδεση στο όνομα “Αmerican Embassy“. Αυτή η συσκευή, ο κάτοχος της οποίας θεωρείται σημαντικός μάρτυρας αφού κατέχει ένα ύποπτο κινητό, εμφανίζεται να επικοινωνεί στη συνέχεια με 8 κινητά τηλέφωνα της πρεσβείας και 14 σταθερά.

Σύμφωνα με το πόρισμα, που δημοσιεύθηκε από τα “Επίκαιρα“, οι δράστες προσπάθησαν να υποκλέψουν τις συνομιλίες των παρακολουθούμενων, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν, γιατί το παράνομο λογισμικό εντοπίστηκε και καταστράφηκε.

Στο πόρισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Οι δράστες με την παράνομη παρακολούθηση επεδίωκαν να περιέλθουν σε γνώση τους ειδήσεις της αρμοδιότητας των παρακολουθούμενων προσώπων και που τα συμφέροντα της πολιτείας επέβαλλαν να τηρηθούν μυστικές σε ξένη κυβέρνηση. Ενήργησαν με σκοπό να χρησιμοποιήσουν τις ανωτέρω ειδήσεις, μεταβιβάζοντάς τις σε τρίτους, ώστε να εκτεθεί σε κίνδυνο το συμφέρον του κράτους”.

Από την εισαγγελική έρευνα προκύπτει όμως και ένα ακόμη ανώνυμο καρτοκινητό, το οποίο επικοινωνεί με τα τηλέφωνα υποκλοπείς και στη συνέχεια με δύο τηλέφωνα στο Meryland των Ηνωμένων Πολιτειών. “Οι ανωτέρω κλήσεις -αναφέρεται- πραγματοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα κατά το οποίο προετοιμάστηκε, οργανώθηκε και αναπτύχθηκε η όλη επιχείρηση των υποκλοπών”.

Τι λένε οι Αμερικανοί
Όπως μετέδωσε την Πέμπτη στο κεντρικό δελτίο του MEGA ο Μιχάλης Ιγνατίου, η αμερικανική κυβέρνηση παρακολουθεί την υπόθεση με μεγάλη προσοχή, αρνείται όμως να τοποθετηθεί δημόσια για την αποκάλυψη περί εμπλοκής της πρεσβείας.

Εκπρόσωπος του State Department έλεγε ότι δεν θα σχολιάσει τις πληροφορίες και παρέπεμπε στην πρεσβεία στην Αθήνα, απ’ όπου έλεγαν ότι δεν θα ανακοινώσουν τίποτα για την υπόθεση ούτε θα σχολιάσουν τις αποκαλύψεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA , πάντως, η αποκάλυψη για εμπλοκή της πρεσβείας των ΗΠΑ προκάλεσε συναγερμό στην αμερικανική πλευρά. Η πρεσβεία φέρεται να ενημέρωσε σε ανώτατο επίπεδο την ηγεσία του State Department και του συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου και φέρεται να αποφασίστηκε να αποφεύγεται κάθε συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα.

Διπλωματική πηγή έλεγε στο MEGA ότι το θέμα είναι σοβαρό και ότι γίνεται προσπάθεια να μην επηρεαστούν οι σχέσεις Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.