Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Για απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών και έσχατη ανευθυνότητα, κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ με αφορμή όσα συνέβησαν με την τρόικα και όσα σχετικά είπε σε συνέντευξη Τύπου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Αφού, μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, αναστάτωσαν τη χώρα με ανεύθυνες διαρροές για δήθεν αντιστασιακές κραυγές στην τρόικα, εμφανίστηκε σήμερα ο κ. Βενιζέλος να κάνει υποδείξεις προς τον εαυτό του και την κυβέρνηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης προσθέτοντας πως «τώρα προσπαθούν να κρύψουν την αποτυχία και την ανεπάρκειά τους με φθηνά επικοινωνιακά τρικ».

Ο κ. Μιχελάκης επίσης είπε ότι στην κυβέρνηση μεταθέτουν τις συνομιλίες με την τρόικα για μετά την εμφάνιση του κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ, λέγοντας ότι ο κ. Βενιζέλος πρέπει να ολοκληρώσει «τεχνικές εργασίες».

«Η αλήθεια είναι ότι έπεσαν έξω σε όλες τις εκτιμήσεις και σε όλους τους στόχους τους. Και ότι επιβεβαιώθηκαν όλες οι επισημάνσεις και όλες οι προβλέψεις της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά», κατέληξε στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση με την τρόικα δεν διαπραγματεύεται το ζήτημα της εφαρμογής ή μη των άγριων μέτρων που έχουν συναποφασίσει και αυτών που σίγουρα θα φέρουν. Και οι δυο αξιοποιούν το φόβητρο της χρεοκοπίας και με στόχο την ανταγωνιστικότητα κλιμακώνουν την άγρια αντιλαϊκή επίθεση» σχολίασε το ΚΚΕ.
«Για να σωθεί ο λαός από την καπιταλιστική κρίση, από την ΕΕ, τα μονοπώλια και τα κόμματά τους, είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία και επιτακτική η λαϊκή συμμαχία, η πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία» πρόσθεσε το ΚΚΕ.

«Ευτράπελες καταστάσεις με τραγικά ενδεχόμενα. Όταν βάζεις ‘έναν ταύρο στο υαλοπωλείο’ και του κουνάς μπροστά ένα κόκκινο πανί, δεν μπορείς μετά να κλαίγεσαι για τα σπασμένα γυαλικά. Ας καταλάβουν όλοι ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν λύνεται από ένα κόμμα, είτε λέγεται ΠΑΣΟΚ είτε λέγεται ΝΔ. Χρειάζεται μια συλλογική προσπάθεια. Ας καταλάβουμε επιτέλους ότι πρέπει όλοι μας να βάλουμε πρώτα την Ελλάδα και μετά την καρέκλα γιατί στο τέλος δεν θα βρούμε καρέκλα κανένας για να κάτσει» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά», σχολίασε ο Συνασπισμός, σημειώνοντας ότι «μετά από ένα καταιγισμό διαρροών, περί ρήξης και αδιεξόδου στις χθεσινοβραδινές συζητήσεις με τη τρόικα, ο υπουργός οικονομικών μας ενημέρωσε ότι μέσα σε ένα κλίμα άκρως φιλικό, ανανέωσαν το ραντεβού τους για μετά από δέκα ημέρες».
Ο ΣΥΝ εκτιμά ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλά για αναθεώρηση των οικονομικών στόχων, επειδή οι τωρινοί δεν του βγαίνουν, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων, ακόμα πιο βάρβαρων, μέτρων για τον ελληνικό λαό και προσθέτει: «Στο τούνελ της κυβερνητικής πολιτικής δεν υπάρχει διέξοδος, παρά μόνο νέες ‘διαπραγματεύσεις’ με την τρόικα, νέα μέτρα, νέα αποτυχία στους στόχους και συνέχεια σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και λιτότητας».

«Η προσπάθεια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών να κατευνάσει την ανησυχία της ελληνικής κοινωνίας, δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα. Βαθαίνει απελπιστικά η ύφεση και δεν υπάρχει η αποτελεσματικότητα των μέτρων. Πρέπει άμεσα να αναληφθεί μια πολιτική πρωτοβουλία για ένα διακρατικό ευρωπαϊκό διακανονισμό του ελληνικού χρέους. Και κυρίως όχι άλλα μέτρα. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

«Η κυβέρνηση αποδείχθηκε σήμερα ότι ούτε έκανε ούτε ήθελε να κάνει τη δουλειά της» δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη. «Αποδεικνύεται, δυστυχώς, ότι τα παλιά κόμματα και οι πάσης φύσεως υποστηρικτές του κρατικοδίαιτου συστήματος, προτιμούν να διατηρούν εξουσία και προνόμια και ας καταστραφεί η Ελλάδα» πρόσθεσε.
«Απέναντι σε μια κυβέρνηση που παραπαίει, έναν πρωθυπουργό που απουσιάζει, έναν υπουργό Οικονομίας που στήνει καβγάδες και επικοινωνιακές παραστάσεις και μια αξιωματική αντιπολίτευση που λέει στον καθένα αυτά που θέλει να ακούσει, ο λαός πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, ανοίγοντας νέους δρόμους» συμπλήρωσε η κυρία Μπακογιάννη.

«Η χώρα δεν κυβερνιέται με προφορικές δηλώσεις, ούτε με εκπαραθύρωση όσων φέρνουν κακές ειδήσεις, που αποδεικνύουν ότι η πολιτική του μνημονίου είναι μονόδρομος προς την χρεοκοπία. Η κυβέρνηση οφείλει την ύστατη στιγμή να εισπράξει επιτέλους τα δημόσια έσοδα, να πάψει να χαρίζει δισεκατομμύρια όπως με τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα, να ελέγξει τις γκρίζες περιουσίες από διαφθορά και φοροδιαφυγή, να προωθήσει βιώσιμη στροφή της οικονομίας και θέσεις εργασίας, να επενδύσει στα συλλογικά αγαθά. Αλλιώς τα πολλά λόγια είναι φτώχεια κύριε Βενιζέλο» δήλωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

«Η συνέντευξη Βενιζέλου πρόσθεσε στο απόφθεγμα Παπανδρέου, ‘λεφτά υπάρχουν’, το καινούργιο ‘υπάρχουν και λόγια’. Το πρώτο έφερε ίσως ψήφους, το δεύτερο ίσως έδιωξε καταθέσεις» σχολίασε η Δράση, τονίζοντας ότι «το ζητούμενο είναι να ξαναστηθεί το Ελληνικό κράτος σε νέες βάσεις. Το ένα τρίτο του σημερινού κράτους είναι περιττό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.