Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Υπό κατάληψη το ΤΕΙ Κοζάνης

Σεπτέμβριος 2nd, 2011 by Χρήστος Μίμης

Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν οι σπουδαστές στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, το οποίο τελεί υπό κατάληψη από την Τετάρτη, μετά από απόφαση των διοικητικών συμβουλίων των σπουδαστικών συλλόγων των σχολών ΣΔΟ (Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας) και ΣΤΕΦ (Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών), που αντιδρούν στο νέο νόμο πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

«Είμαστε αντίθετοι με το νέο νόμο πλαίσιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στην Ελληνική Βουλή και κατακρεουργεί την παιδεία», τονίζεται στην απόφαση των διοικητικών συμβουλίων ΣΤΕΦ και ΣΔΟ, με την οποία ενημερώνουν για την απόφαση κατάληψης του ΤΕΙ Κοζάνης και το κλείσιμο του διοικητηρίου.

Ζητούν μάλιστα την παράταση της εξεταστικής μέχρι την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου που ορίστηκε έκτακτη γενική συνέλευση ΣΔΟ και ΣΤΕΦ η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι και στην οποία θα συζητηθούν οι περαιτέρω εξελίξεις στο χώρο της παιδείας και ειδικότερα στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και θα παρθούν αποφάσεις για τις περαιτέρω εξελίξεις.

Προς κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθώς το διοικητικό συμβούλιο του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καλεί τη Δευτέρα γενική συνέλευση με αντικείμενο την έναρξη κινητοποιήσεων

Ρόη Βασβατέκη

This entry was posted on Παρασκευή, Σεπτέμβριος 2nd, 2011 at 08:35 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply