Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Υπουργείο Αμυνας: Δεν έχει ληφθεί απόφαση ακόμα για την θητεία

Σεπτέμβριος 2nd, 2011 by Χρήστος Μίμης

Εξαιρετικά σοβαρό θεωρεί το πρόβλημα της θητείας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης, το οποίο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «εξετάζεται λεπτομερώς»

Υπουργείο Αμυνας: Δεν έχει ληφθεί απόφαση ακόμα για την θητεία

Ο υπουργός αναφερόμενος στο δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του «Βήματος» διευκρινίζει ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία απόφαση για αύξηση της θητείας στους 12 μήνες και παρέπεμψε στις κατά καιρούς δηλώσεις του και δημόσιες τοποθετήσεις του. Σημειώνει ότι οι οριστικές αποφάσεις για την ορθολογική αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων που αφορούν τη στρατιωτική θητεία θα ληφθούν με σοβαρότητα και ευθύνη και χωρίς καμία απολύτως βιασύνη».

Όπως «Το Βήμα», πληροφορείται συσκέψεις για το θέμα της στρατιωτικής θητείας έχουν γίνει και ο υπουργός είχε δηλώσει ότι ζήτησε εισηγήσεις και μελέτες τόσο για τη διάρκεια της θητείας, όσο και για την κριτήρια με τα οποία θα χορηγούνται οι αναβολές και οι απαλλαγές κατάταξης.

Την ίδια ώρα το θέμα της αύξησης της θητείας εξετάσθηκε και από τα Γενικά Επιτελεία, ενώ σε συνδυασμό με το θέμα της θητείας είναι και η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και οι συγχωνεύσεις των στρατοπέδων που έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Σε άλλες δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας σημείωσε πως «δεν θέλουμε επαγγελματικό στρατό, δεν μπορούμε να προσλαμβάνουμε επαγγελματίες οπλίτες λόγω της οικονομικής συγκυρίας, θέλουμε τη μείωση των αμυντικών δαπανών και της στρατιωτικής θητείας».

This entry was posted on Παρασκευή, Σεπτέμβριος 2nd, 2011 at 15:20 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply