Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σε κατάργηση της ΚΕΔ και του ΟΔΔΥ προχωρεί η Κυβέρνηση

Σεπτέμβριος 2nd, 2011 by Χρήστος Μίμης

Προτάσεις της Grant Thornton που υποστηρίζει τη γραμματεία ΔΕΚΟ

Σε κατάργηση της ΚΕΔ και του ΟΔΔΥ προχωρεί η Κυβέρνηση

Τρόπους για την αποδοτικότερη κατάργηση της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) και του Οργανισμού Διαχειρίσεως Δημοσίου Υλικού (ΟΔΔΥ) θα προτείνει ως τα τέλη του μήνα η εταιρεία Grant Thornton στο υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο ανέθεσε στην Grant Thornton να υποστηρίξει τεχνικά την Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ, ώστε να εκπονήσει ειδική μελέτη για τις επιπτώσεις κατάργησης της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού και ειδικά για το πώς θα αξιοποιηθεί η περιουσία των οργανισμών.

Σκοπός των προτάσεων που θα υποβληθούν είναι η αναδιάρθρωση των φορέων με στόχο τον αρτιότερο περιορισμό του εύρους τους, ώστε να διοικούνται αποτελεσματικότερα και αποδοτικότερα και να μην επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό με μεγάλα έξοδα λειτουργίας.

Στη έκθεση που καλείται να συντάξει η εταιρεία ως το τέλος του μήνα θα πρέπει :

-Να προταθεί ο καθορισμός της τύχης της περιουσίας του νομικού προσώπου που τυχόν θα καταργηθεί και ο φορέας που θα διαδεχθεί τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του.

-Να αναλυθούν οι επιπτώσεις από την κατάργηση, συγχώνευση ή διάσπαση με απορρόφηση ή με σύσταση νέων εταιρειών, ή με απορρόφηση και σύσταση νέων εταιρειών, ή και η απόσπαση από αυτές περιουσιακών στοιχείων ή επιχειρηματικών μονάδων ως κλάδος ή τμήμα και η εισφορά τους σε άλλη ανώνυμη εταιρεία ή και η μεταφορά και ανάθεση της ασκούμενης δραστηριότητας ή του επιδιωκόμενου σκοπού σε άλλο νομικό πρόσωπο.

– Να περιγράφονται τα οφέλη που αναμένονται και από τις οικονομίες κλίμακας και τις συνέργιες που θα προέλθουν από τυχόν συγχωνεύσεις των ανωτέρω εταιρειών.

This entry was posted on Παρασκευή, Σεπτέμβριος 2nd, 2011 at 06:44 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply