Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κόντρα Βενιζέλου – εστιατόρων για τον αυξημένο ΦΠΑ 23%

Σεπτέμβριος 2nd, 2011 by Χρήστος Μίμης

Οι επιχειρηματίες κάνουν ένα προκλητικό και σκόπιμο “λάθος”

Ανακοίνωση σε έντονο ύφος σε απάντηση των δηλώσεων από την πλευρά των επαγγελματιών της εστίασης που απείλησαν ότι δεν θα κόβουν αποδείξεις και δεν θα αποδίδουν το νέο αυξημένο ΦΠΑ (23%) εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης το υπουργείο Οικονομικών.

«Οι επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης, το πρώτο που έχουν υποχρέωση να κάνουν είναι να εκδίδουν αποδείξεις για το σύνολο των ποσών που εισπράττουν από τους καταναλωτές και να αποδίδουν τον αντίστοιχο ΦΠΑ που έχει ήδη πληρώσει ο καταναλωτής, στο κράτος» αναφέρει το Υπουργείο και προσθέτει:«Οποιοι θεωρούν ότι η παραβίαση του νόμου είναι η καλύτερη μέθοδος για να βγει η χώρα από την κρίση και η οικονομία από την ύφεση, κάνουν ένα προκλητικό και σκόπιμο “λάθος”».
Παράλληλα το υπουργείο καλεί τους πολίτες να αναβιώσουν το κίνημα των αποδείξεων και «να δώσουν απάντηση σε αυτές τις συμπεριφορές».

«Οι επιχειρηματίες του χώρου της εστίασης έχουν την δυνατότητα να αποδείξουν ότι όταν όλος ο ΦΠΑ που αντιστοιχεί στον κύκλο εργασιών τους εισπράττεται και αποδίδεται στο κράτος, δεν χρειάζεται να διατηρηθεί ο συντελεστής στο 23%.

Αυτό θα διευκόλυνε την κυβέρνηση στην κατάρτιση του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος και την εξομάλυνση όλων των συντελεστών όπως έχει δηλώσει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

This entry was posted on Παρασκευή, Σεπτέμβριος 2nd, 2011 at 07:33 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply