Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

Συγχωνεύονται μονάδες κοινωνικής φροντίδας

Μειώνονται σε 39 οι μονάδες κοινωνικής φροντίδας, από 94 που είναι σήμερα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο Κοινωνικός Ξενώνας Καρέα συγχωνεύεται με το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ανατολικής Αθήνας, η Παιδόπολη «Αγιος Ανδρέας» (Καλαμάκι) με την Παιδόπολη «Αγία Βαρβάρα» (Νέα Σμύρνη) και το Αναρρωτήριο Πεντέλης με το Κέντρο Βρεφών «Η ΜΗΤΕΡΑ».

Ειδικότερα, συγκροτείται Εθνικό Σύστημα Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης με την ένταξη Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας στο ΕΣΥ. Οι Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας, οι οποίες καταργούνται ως νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, μετονομάζονται σε Μονάδες Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης και εντάσσονται στο ΕΣΥ ως αποκεντρωμένες οργανικές μονάδες των Νοσοκομείων, έχουν ως ακολούθως:

– Κέντρο Αποθεραπείας-Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρίες Αμφιλοχίας. Εντάσσεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου.

– Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Κορίνθου. Εντάσσεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

– Κέντρο Αποθεραπείας – Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Αμυνταίου Φλώρινας. Εντάσσεται στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας.

– Κέντρο Αποθεραπείας-Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρίες Ρόδου. Εντάσσεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

– Κέντρο Αποθεραπείας – Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Νιγρίτας Σερρών. Εντάσσεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

– Κέντρο Αποθεραπείας-Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρίες Φιλιατρών. Εντάσσεται στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

– Κέντρο Αποθεραπείας -Φυσικής Αποκατάστασης «Κλεομένους Οικονόμου Ιατρού» Αιγίου. Εντάσσεται στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν θίγονται. Οι οργανικές θέσεις του προσωπικού που υπηρετεί στις καταργούμενες Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας μεταφέρονται στο νοσοκομείο που εντάσσεται ως Μονάδα Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης.

Με το νομοσχέδιο δίδεται επίσης η δυνατότητα σε γιατρό συμβεβλημένο με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ολοήμερη λειτουργία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ. Ειδικότερα, προβλέπεται ότι γιατρός που θα συμβάλλεται με τον ΕΟΠΥΥ δύναται να πραγματοποιεί ιατρικές πράξεις στο πλαίσιο της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων, έως μία μέρα την εβδομάδα, μετά από έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου.

Επίσης, από την 1η Απριλίου 2011 καθιερώνεται η συμμετοχή των μονίμων πανεπιστημιακών γιατρών στην ολοήμερη λειτουργία των Νοσοκομείων, δύο ημέρες την εβδομάδα και υπό την προϋπόθεση ότι κατά τις ημέρες αυτές δεν εφημερεύουν.

πρόνοια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.