Το Βανκούβερ ύστερα από 10 χρόνια έπεσε στη δεύτερη θέση και η Αθήνα στην… 67η

 

Τα σκήπτρα της καλύτερης πόλης για να ζει κανείς αφαίρεσε η Μελβούρνη της Αυστραλίας από το Βανκούβερ του Καναδά, σύμφωνα με την εξαμηνιαία κατάταξη του Economist Intelligence Unit, ενώ η Αθήνα πλήρωσε τα μέτρα λιτότητας και τις πολλές διαδηλώσεις με μια απώλεια πέντε θέσεων που την οδήγησε στην 67η θέση.
Στην τελευταία θέση της λίστας βρίσκεται η Χαράρε, πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε.

Το Βανκούβερ έχασε μια πρωτιά δέκα ολόκληρων χρόνων από τους Αυστραλούς καταλαμβάνοντας αυτήν τη φορά την τρίτη θέση, πίσω από τη Βιέννη, η οποία κρίνεται η καλύτερη πόλη στην Ευρώπη για να ζει κανείς. Η Αυστραλία πάντως δεν έχει έναν άλλα τέσσερις επίγειους παραδείσους: εκτός από τη Μελβούρνη, τη δική τους θέση στην πρώτη δεκάδα έχουν το Σίδνεϊ (6η θέση), το Περθ και η Αδελαΐδα (οι δύο πόλεις μοιράζονται την 8η θέση). Εξίσου φιλόξενος είναι ο Καναδάς, με το Τορόντο και το Κάλγκαρι να καταλαμβάνουν την 4η και την 5η θέση αντιστοίχως. Το Ελσίνκι, η πρωτεύουσα της Φινλανδίας, βρίσκεται στην 7η θέση και το Οκλαντ, στη Νέα Ζηλανδία, στη 10η θέση.

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ
Ανάμεσα στα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη από τους ερευνητές της βρετανικής επιθεώρησης είναι η πολιτική και κοινωνική σταθερότητα, η εγκληματικότητα, η πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη ποιότητας, η πολιτιστική ζωή, το περιβάλλον, τα σχολεία και οι υποδομές. «Η Αυστραλία με χαμηλή πληθυσμιακή πυκνότητα και σχετικά χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας, συνεχίζει να έχει στο έδαφός της πολλές από τις πόλεις στις οποίες είναι ευχάριστο να ζει κανείς», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Τον Κοουπστέικ. Κατά τα λοιπά, το Παρίσι βρίσκεται στη 16η θέση, το Τόκιο στη 18η, το Λονδίνο στην 53η, ακριβώς πίσω από τη Σιγκαπούρη.

Οσο για τους Αθηναίους, μπορούν να παρηγορηθούν από το γεγονός ότι μια πόλη σαν τη Νέα Υόρκη βρίσκεται μόλις στην 56η θέση – σύμφωνα πάντα με τους υπεύθυνους της έρευνας του «Economist». Στις ΗΠΑ, η πόλη με την καλύτερη επίδοση (26η θέση) είναι η Χονολουλού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.