Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στον εισαγγελέα βυτιοφορείς για μεταφορά υγρών τροφίμων και χημικών με τα ίδια οχήματα

1 Σεπτεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Μετά από ελέγχους του ΕΦΕΤ

Στην Εισαγγελία Αθηνών παρέπεμψε ο ΕΦΕΤ πέντε ιδιοκτήτες βυτιοφόρων οχημάτων οι οποίοι μετέφεραν βιοκαύσιμα από την Ελλάδα με προορισμό τη Βουλγαρία, παρά το γεγονός ότι τα βυτιοφόρα τους ήταν αδειοδοτημένα αποκλειστικά για τη μεταφορά υγρών τροφίμων.
Στην υπόθεση εμπλέκεται και μία εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη ως εκμισθωτής των βυτίων.

Επίσης, άλλοι τρεις ιδιοκτήτες βυτιοφόρων παραπέμφθηκαν για παραβάσεις που αφορούσαν στην καταλληλότητα και υγιεινή των οχημάτων και για παρακώλυση του ελέγχου.

Τα ευρήματα προέκυψαν μετά από ελέγχους της Διεύθυνσης Εργαστηριακών Ελέγχων της Κεντρικής Υπηρεσίας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΕΦΕΤ σε συνεργασία, τόσο με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, όσο και με τη Διεύθυνση Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και μετά από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις στοιχείων σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τον ΕΦΕΤ η διαδικασία επιβολής προστίμων ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί εγγράφως το υπουργείο Υποδομών, για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων αναφορικά με την αφαίρεση της αδειοδότησής τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, μετά από αλλεπάλληλες διασταυρώσεις εμπορικών παραστατικών οι υπάλληλοι του ΕΦΕΤ εντόπισαν τέσσερα βυτιοφόρα μεταφοράς υγρών τροφίμων τα οποία είχαν πραγματοποιήσει 17 διακινήσεις βιοκαυσίμων (βιοντήζελ) από την Ελλάδα με προορισμό τη Βουλγαρία, παρότι ήταν βυτιοφόρα αδειοδοτημένα αποκλειστικά για τη μεταφορά υγρών τροφίμων.

«Η μη συμμόρφωση με τους όρους αδειοδότησης των βυτίων μεταφοράς υγρών τροφίμων συνιστά παράγοντα κινδύνου για τη δημόσια υγεία και συνεπώς πρόκειται για σοβαρή παράβαση που από τον ΕΦΕΤ θα αντιμετωπιστεί με ιδιαίτερη αυστηρότητα. Πλέον οι έλεγχοί μας με τη συνεργασία και κλιμακίων των Περιφερειών θα είναι στοχευμένοι, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι δεν θα εμφανιστούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον» ανέφερε σε σχετικές δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Μίχας.

ΤΑ ΝΕΑ

This entry was posted on Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2011 at 19:53 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply