Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επιστροφή στις πολιτικές σοκ από την τρόικα

Σεπτέμβριος 1st, 2011 by Χρήστος Μίμης

Νέα συνάντηση με Βενιζέλο το μεσημέρι…

Επιστροφή στις πολιτικές σοκ από την τρόικα

Πιέσεις από την Τρόικα για δραστική περικοπή δαπανών και μέτρα-σοκ, όπως οι απολύσεις και άλλες προτάσεις για περικοπές ώστε να «κλείσει» εντός στόχου ο Προϋπολογισμός, φέρνουν σε δύσκολη θέση την ελληνική πλευρά. Παραλλήλως η τριμερής απαιτεί να μη μείνουν στα χαρτιά διαρθρωτικές αλλαγές (Μισθολόγιο σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ, κλειστά επαγγέλματα) αλλά και να αρχίσει η διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων.

Αυτό προέκυψε από το ραντεβού του υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας κυρίους Ματίας Μορς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ) και Κλάους Μαζούχ (EKT).

Η συνάντηση διεκόπη στις 21.00 το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν πολύ σκληρή, και θα συνεχιστεί σε νέο ραντεβού που κλείστηκε ανάμεσα στις δυο πλευρές για τις 12.00 σήμερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της απογευματινής συνάντησης βρέθηκε η περικοπή των δαπανών – «πακέτο» με την αναθεώρηση του στόχου για το έλλειμμα λόγω της μεγαλύτερης ύφεσης.

Η τρόικα δέχεται μεν το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι η δραματική κατάσταση στις αγορές δυσκολεύει την πώληση μεριδίων εισηγμένων εταιρειών αλλά συζητά επανακαθορισμό μόνο του προγράμματος και όχι των ποσοτικών στόχων. Ετσι ή αλλιώς η πίεση που δέχεται η κυβέρνηση για τις αποκρατικοποιήσεις είναι τεράστια.

Εν τω μεταξύ, προβληματισμός επικρατεί στο επιτελείο της Κομισιόν στην Αθήνα για το εάν θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη κατά της ολοκλήρωση της αξιολόγησης για την 6η δόση ύψους 8 δισ. ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αποστολή θα ολοκληρωθεί εκτός απροόπτου ως τα μέσα της άλλης εβδομάδας και το ενδεχόμενο να υπάρξει αυτή τη φορά συνέντευξη παραμένει ανοιχτό.

This entry was posted on Πέμπτη, Σεπτέμβριος 1st, 2011 at 11:12 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply