Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αρχίζει η διαδικασία για τη διανομή δημόσιας γεωργικής γης

Αύγουστος 31st, 2011 by Χρήστος Μίμης

Μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου το πρόγραμμα θα έχει ξεκινήσει σε όλες τις περιφέρειες της χώρας

Αρχίζει η διαδικασία για τη διανομή δημόσιας γεωργικής γηςΕντός του επομένου δεκαπενθημέρου αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διανομής δημόσιας γεωργικής γης έναντι συμβολικού ενοικίου σε νέους αγρότες, ακτήμονες, γεωργούς με μικρό κλήρο, αλλά και κτηνοτρόφους.
Το πρόγραμμα ξεκινά αρχικά από τους νομούς Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Πιερίας, ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου θα έχει εφαρμογή σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, μετά τη σύσκεψη που είχε την Τρίτη με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, η συνολική πολιτική γης (διανομή, καταπατήσεις, ιδιοκτησιακές διαφορές κ.ά.) θα παρουσιαστεί αναλυτικά στο Υπουργικό Συμβούλιο πιθανόν την Τετάρτη.

Διευκρίνισε πως οι εκτάσεις που έχουν επιλεγεί συνολικά είναι απόλυτα «καθαρές» και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους σε ειδική διαδικτυακή εφαρμογή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και κατόπιν θα επιλέγονται με βάση συγκεκριμένα κριτήρια που άμεσα θα κοινοποιηθούν. Το εν λόγω σχέδιο έτυχε της συμφωνίας των περιφερειαρχών.

This entry was posted on Τετάρτη, Αύγουστος 31st, 2011 at 09:20 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply