Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Παπανδρέου προς Ερντογάν: Ικανοποίηση για την επιστροφή των περιουσιών

Αύγουστος 30th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Τηλεφωνική επικοινωνία με πρωτοβουλία του Έλληνα Πρωθυπουργού

Παπανδρέου προς Ερντογάν: Ικανοποίηση για την επιστροφή των περιουσιών

Την ικανοποίησή του για την πρόσφατη απόφαση σχετικά με τις περιουσίες των μειονοτήτων, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προς τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε μαζί του τη Δευτέρα, κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε θετική την απόφαση για επιστροφή στα μειονοτικά κοινωφελή ιδρύματα της ακίνητης περιουσίας, που απέκτησαν με την καταγραφή του 1936 και ενημερώθηκε αναλυτικά από τον κ. Ερντογάν για το θέμα αυτό.

Στο επίκεντρο της επικοινωνίας των δύο πρωθυπουργών βρέθηκαν επίσης οι διεθνείς εξελίξεις, με έμφαση την ευρύτερη περιοχή και ιδιαιτέρως οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη και τη Συρία, ζήτημα για το οποίο επισημάνθηκε η ανάγκη εκδημοκρατισμού στις χώρες αυτές.

Τέλος, οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να προγραμματιστεί για την προσεχή περίοδο η Σύνοδος του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά το περασμένο Ιούνιο αλλά ανεβλήθη λόγω των εκλογών της Τουρκίας.

This entry was posted on Τρίτη, Αύγουστος 30th, 2011 at 20:46 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply