Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Διέφυγαν στην Αλγερία

Αύγουστος 30th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Στην Αλγερία βρίσκονται από χθες το πρωί η σύζυγος και τρία από τα παιδιά του Μουαμάρ Καντάφι, όπως μετέδωσε το αλγερινό υπουργείο Εξωτερικών. Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης χαρακτήρισε την παροχή ασύλου στην οικογένεια Καντάφι ως «εχθρική πράξη» απέναντι στο λαό της και απαίτησε την έκδοσή της.

Η Αλγερία, πάντως, εξήγησε στους αντάρτες ότι τα μέλη της οικογένειας Καντάφι χρησιμοποίησαν την χώρα τους «ως πέρασμα σε μια τρίτη χώρα» την οποία δεν κατονόμασαν.

Την ίδια ώρα, έκθεση της οργάνωσης Physicians for Human Rights με τίτλο «Witness to War Crimes: Evidence from Misrata, Libya» αποκάλυψε ότι οι δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι διέπραξαν πολλά εγκλήματα στη διάρκεια των συγκρούσεων στην πόλη Μιζράτα με τους αντάρτες, τα οποία περιλαμβάνουν «βιασμούς, δολοφονίες, εξαφανίσεις και παράνομες φυλακίσεις».

Δημοσιοποίησε μάλιστα η οργάνωση αντίγραφο διαταγής του Καντάφι προς τα στρατεύματα να εμποδίσουν με κάθε τρόπο το πέρασμα καυσίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στη Μιζράτα.

Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε το Sky News, οι αντικαθεστωτικοί ισχυρίζονται ότι ένας από τους γιους του Καντάφι, ο Χαμίς, σκοτώθηκε σε μάχη κοντά στην Τρίπολη ενώ πληροφορίες ήρθαν στο φως και για τον ίδιο τον Καντάφι από το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, ANSA.

Σύμφωνα με αυτές, ο πρώην ισχυρός άντρας της Λιβύης βρίσκεται 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τρίπολης, στο προπύργιο των πιστών του, Μπάνι Ουαλίντ, μαζί με τους γιους του, Σάαντι και Σαΐφ ενώ και ο Λευκός Οίκος επανάλαβε ότι δεν πιστεύει ότι έχει φύγει από τη Λιβύη.

This entry was posted on Τρίτη, Αύγουστος 30th, 2011 at 12:34 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply