Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αναβολή εξεταστικής και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αύγουστος 30th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Για τις 9 Σεπτεμβρίου μεταθέτει την έναρξη της εξεταστικής περιόδου η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών, που συνεδρίασε τη Δευτέρα και επέκρινε με σκληρή γλώσσα τα νέα μέτρα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η σύγκλητος τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι ο νέος νόμος δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη συναίνεση της κοινότητας του Πανεπιστημίου Αθηνών, σημειώνοντας -μεταξύ άλλων- ότι “αποδομεί το δημόσιο και δημοκρατικό Πανεπιστήμιο, εισάγει επιχειρηματικές λογικές στη λειτουργία και τον προσανατολισμό του και υποβαθμίζει τις σπουδές και τα πτυχία που απονέμονται διαλύοντας τον ενιαίο χαρακτήρα των επιστημονικών αντικειμένων, όπως αυτά εκφράζονται και υπηρετούνται από τις υπάρχουσες εκπαιδευτικές και ερευνητικές δομές”.

Σημειώνεται ότι απόφαση για μετάθεση της έναρξης της εξεταστικής περιόδου για τις 5 Σεπτεμβρίου, από 29 Αυγούστου, έχει λάβει ήδη και το Πολυτεχνείο.

Επί ποδός κινητοποιήσεων είναι και η φοιτητική κοινότητα. Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, φοιτητές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη για πέντε ημέρες, ενώ στο Πανεπιστήμιο Πατρών δεν θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις αλλά θα γίνουν γενικές συνελεύσεις προκειμένου οι φοιτητές να καθορίσουν τη στάση τους.

Οι πρυτάνεις αναμένεται να συνεδριάσουν εκτάκτως την Παρασκευή, ενώ θα αρχίσουν άμεσα και γενικές συνελεύσεις των καθηγητών.

This entry was posted on Τρίτη, Αύγουστος 30th, 2011 at 15:05 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply