Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γρεβενά: Ναός μετακομίζει σε άλλο σημείο…

29 Αυγούστου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Το μοναστήρι της Κοιμήσεως της Παναγίας Τορνικίου, στην Παναγιά Γρεβενών, επισκέφθηκε την Πέμπτη, 25 Αυγούστου, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, κ. Γεώργιος Δασταμάνης. Ο κύριος Δασταμάνης είχε συνάντηση με τον διευθυντή της ΔΕΗ και υπεύθυνο κατασκευής του φράγματος, κύριο Κώστα Παπαϊωάννου και τον αρχιτέκτονα και επιβλέποντα του έργου κύριο Δημήτριο Κορρέ, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την εξέλιξη των εργασιών μετακίνησης του μνημείου.
Οι εργασίες μετακίνησης βρίσκονται σε εξέλιξη, συγκεκριμένα την Πέμπτη έγινε η ανύψωση του ναού από το έδαφος κατά μερικά εκατοστά, ώστε να ξεκινήσει σταδιακά η ανάβαση του στον παρακείμενο λόφο.
Η μονή που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα, βάρους 300 τόνων, βρίσκεται επάνω σε ράγες, 10 εκατοστά από το έδαφος. Σύντομα πρόκειται να διανύσει μια απόσταση 127 μέτρων για να τοποθετηθεί στη νέα της θέση, 27 μέτρα ψηλότερα σε σχέση με το σημείο όπου βρίσκεται σήμερα.

Η τελική εντολή εκκίνησης θα δοθεί από το μελετητή και επιβλέποντα του έργου, αρχιτέκτονα Δημήτρη Κορρέ. Χρηματοδότης του έργου είναι η ΔΕΗ, με προϋπολογισμό 850.000 ευρώ, ενώ ανάδοχος είναι η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ.

This entry was posted on Δευτέρα, 29 Αυγούστου, 2011 at 14:00 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply