86 φωτιές σε 24 ώρες

Χιλιάδες στρέμματα καμένα στον Έβρο, πυρκαγιές σε Αιτωλοακαρνανία και Χίο

Σε ύφεση εξακολουθεί να βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στον Έβρο, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία ελπίζει να τη θέσει υπό έλεγχο εντός της ημέρας, καθώς αναμένεται εξασθένιση των ανέμων. Σε εξέλιξη πυρκαγιές στη Μαλεσιάδα Αιτωλοακαρνανίας και στα Φυτά Χίου. Μέσα στο τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική κατέγραψε 86 πυρκαγιές. Υψηλός ο κίνδυνος λόγω ισχυρών ανέμων και σήμερα, Κυριακή.

Στον Έβρο, σύμφωνα με την πυροσβεστική, έχουν καεί 35.000 στρέμματα, αν και τοπικοί φορείς δηλώνουν ότι η πυρκαγιά μπορεί να έχει κάψει περισσότερα από 70.000 στρέμματα.

Επί τόπου επιχειρούν 132 πυροσβέστες, 67 οχήματα, 80 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο ελικόπτερα, εννέα αεροσκάφη, εκ των οποίων δύο από τη Γαλλία και δύο από την Ισπανία.

Στη Μαλεσιάδα Αιτωλοακαρνανίας, η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από το Σάββατο. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 22 πυροσβέστες, δέκα οχήματα, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά στα Φυτά Χίου, όπου επιχειρούν 45 πυροσβέστες, 13 οχήματα, 50 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Σε ύφεση βρίσκεται το πύρινο μέτωπο στο Κυλιόμενο Ζακύνθου. Εκεί επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου έως τις 6 το πρωί της Κυριακής καταγράφηκαν 86 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Εν τω μεταξύ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συστήνει προσοχή και για σήμερα Κυριακή, καθώς οι άνεμοι αναμένονται και πάλι ισχυροί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.