Σε συνέντευξή του σημείωσε ότι θα εμποδίσει τις ρυθμίσεις του EFSF

Η«Κλινικά νεκρή» η Ελλάδα σύμφωνα με τον Σλοβάκο πρόεδρο της Βουλής Σλοβακία πρέπει να εμποδίσει τις ρυθμίσεις που αφορούν τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης, δήλωσε Σλοβάκος αρχηγός κόμματος και εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό, ενώ υπογράμμισε ότι η «κλινικά νεκρή» Ελλάδα δεν πρέπει να πάρει και άλλα χρήματα.

Σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα Welt, στο φύλλο του Σαββάτου, ο Ρίτσαρντ Σούλικ, πρόεδρος της Βουλής και αρχηγός του κόμματος Ελευθερία και Αλληλεγγύη, είπε ότι «θα κάνω ότι μπορώ για να ανατρέψω αυτούς τους νόμους», αναφερόμενος στην έγκριση για την ενδυνάμωση του ρόλου του EFSF.

«Αυτό που μας πούλησαν σαν διάσωση του ευρώ, είναι στην πραγματικότητα αποδυνάμωσή του και σημαίνει νέες ζημιές. Αυτό που κάνουν οι χώρες του ευρώ είναι σα να σβήνουν την φωτιά με ανεμιστήρα».
Πρόσθεσε μάλιστα, ότι «αν οι Έλληνες είχαν χρεοκοπήσει πριν από ενάμιση χρόνο, τώρα θα είχαν τα χειρότερα πίσω τους. Όμως τώρα είναι κλινικά νεκροί αλλά διατηρούνται σε κώμα».
Καταλήγει λέγοντας ότι «δεν σώζουμε τους Έλληνες, αλλά τα κέρδη των Γερμανικών και Γαλλικών τραπεζών».

Υπενθυμίζεται ότι η Σλοβακία αναμένεται να ψηφίσει το προσεχές διάστημα για την έγκριση των αλλαγών, αν και η ημερομηνία δεν έχει ανακοινωθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.