Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ντόρα Μπακογιάννη: “Η Δημοκρατική Συμμαχία θα είναι η έκπληξη των εκλογών – Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας”

Αύγουστος 27th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Σήμερα θα βρίσκεται στα Γρεβενά – Δείτε το πρόγραμμα των επισκέψεων

Την εκτίμησή της ότι στις επόμενες εκλογές δεν θα υπάρξει αυτοδύναμη πλειοψηφία και μπορεί να προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας, εξέφρασε από την Πτολεμαΐδα η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία είπε πως ότι η χώρα πλήρωσε ακριβά τις αυτοδυναμίες, διαβλέποντας συγχρόνως, ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα αποτελέσει την «μεγάλη έκπληξη» των εκλογών.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ξεκίνησε την περιοδεία της με τα εγκαίνια των γραφείων στην Πτολεμαΐδα, την Πέμπτη το βράδυ, όπου απευθυνόμενη στα στελέχη της Ομάδας Πρωτοβουλίας, υπογράμμισε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία είναι ένα κόμμα «διαφορετικής κοπής» και «θα λειτουργήσει σαν καταλύτης στην ανατροπή του κατεστημένου».

Χτες συνέχισε την περιοδεία της για δεύτερη μέρα στο νομό Κοζάνης και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, ενώ σήμερα βρίσκεται στα Γρεβενά.
Απαντώντας σε ερώτηση του «Πτολεμαίου» η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, σημείωσε: «πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία μετά τις εκλογές. Οι αυτοδυναμίες πληρώθηκαν ακριβά σ’ αυτή τη χώρα τελικώς από την αλαζονεία του κάθε κόμματος και πιστεύω ότι αυτό το οποίο σήμερα χρειάζεται είναι η κυβέρνηση συνεργασίας από όλα τα κόμματα ευθύνης, έτσι ώστε να μπορέσουν να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση που βρίσκεται».

Η Ν. Μπακογιάννη αναφερόμενη στην Δημοκρατική Συμμαχία, υπογράμμισε ότι «ένα καινούργιο κόμμα μπορεί να είναι ο καταλύτης της αλλαγής και της ανατροπής» και πρόσθεσε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία, πως οποτεδήποτε γίνουν οι εκλογές στη χώρα, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα ψηφίσουν με απίστευτη ωριμότητα. Δεν θα δώσουν σε κανένα κόμμα απόλυτη πλειοψηφία και άρα θα υπάρξουν κυβερνήσεις συνεργασίας».

Το ερώτημα κατά την γνωστή πολιτικό, «είναι σε ποια βάση θα υπάρξουν αυτές οι συνεργασίες», για να προσθέσει ότι «η Δημοκρατική Συμμαχία για να συμμετέχει σε οποιαδήποτε κυβέρνηση αύριο, πρέπει να συμφωνήσουμε σε τρία πράγματα»:
Πρώτον ότι θα μειωθεί το κράτος και κυρίως θα μειωθεί η φορολογία. Αν δεν μειωθεί η φορολογία δεν μπορεί να υπάρξουν επενδύσεις στη χώρα. Δεύτερο, αποτελεσματική στήριξη στον πρωτογενή τομέα. Δεν μπορεί μια χώρα σαν την Ελλάδα να εισάγει ραδίκια, σκόρδα και βλίτα. Πρέπει να είμαστε ο βοτανικός κήπος της Ευρώπης, αλλά αντί να είμαστε ο βοτανικός κήπος της Ευρώπης, εισάγουμε τα πάντα. Τρίτον, πρέπει τώρα να επιδείξουμε ότι είμαστε μία κοινωνία αλληλεγγύης. Και κοινωνία αλληλεγγύης είσαι όταν το αποδεικνύεις σε ώρα κρίσης. Και εδώ πλέον υπάρχει ανάγκη το κράτος να είναι παρόν και να μπορέσει να στηρίξει αυτούς που έχουν ανάγκη.

Όπως ήταν φυσικό, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας αναφέρθηκε στη ΔΕΗ, καθώς όπως είπε η ΔΕΗ στήριξε το εισόδημα ολόκληρης της περιφέρειας για πολλά χρόνια, έδωσε δουλειά και έζησαν, ζουν και θα συνεχίσουν να ζουν πολλές οικογένειες από τη ΔΕΗ.
Ναι στην απελευθέρωση της ΔΕΗ με όρους, όχι πώληση στο χρηματιστήριο
Επισήμανε πάντως, πως «είναι πολύ σημαντικό να προσαρμόσουμε την ευρωπαϊκή πραγματικότητα στην κατάσταση που διαμορφώνεται στη ΔΕΗ.
Άρα, θέλω να είμαι ξεκάθαρη. Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, για τον απλούστατο λόγο, είτε είμαστε υπέρ ή κατά, η απελευθέρωση θα έρθει, γιατί είναι ευρωπαϊκή υποχρέωση. Εμείς όμως πρέπει να προστατέψουμε – και είχα την ευκαιρία να τω πω ξεκάθαρα και στην ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – πρωτίστως το Ασφαλιστικό των εργαζομένων της ΔΕΗ. Θα είναι μείζον λάθος, εάν παρθεί η οποιαδήποτε απόφαση για την απελευθέρωση, χωρίς να έχει τακτοποιηθεί και συμφωνηθεί το Ασφαλιστικό των εργαζομένων. Αυτό αποτελεί βασική θέση της Δημοκρατικής Συμμαχίας».

Τόνισε πάντως με έμφαση ότι η ΔΕΗ σήμερα δεν μπορεί να πουληθεί στο χρηματιστήριο. Θα είναι ξεπούλημα, θα είναι τεράστιο λάθος αν συμβεί αυτό, με την μετοχή στην κατάσταση που βρίσκεται. Άρα, η απελευθέρωση πρέπει να γίνει με όρους, με κανόνες, με σκέψεις που να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και όχι να αφαιρέσουν θέσεις εργασίας».

Η κ. Μπακογιάννη ρωτήθηκε για την προσχώρηση Κιλτίδη στον ΛΑ.Ο.Σ. και απάντησε: Νομίζω καλά έκανε, πήγε στο φυσικό του χώρο.
Τον πήρα τηλέφωνο και του είπα: Κώστα μου η καρδιά μας καλή, αλλά οι πολιτικοί μας δρόμοι χώρια». Για μας – πρόσθεσε – είναι πάρα πολύ σημαντικό η Δημοκρατική Συμμαχία να έχει ένα πάρα πολύ καθαρό μήνυμα. Και αυτό το μήνυμα δεν πρέπει να νοθεύεται σε καμία κατεύθυνση.

Αναφερόμενη στη ΔΕΗ και στο περιβάλλον, η Ν. Μπακογιάννη, σημείωσε: ήρθα στην Πτολεμαΐδα, όπου οι δύο τελευταίες ημέρες ήταν πολύ δύσκολες, από πλευράς περιβαλλοντικών ρύπων. Είναι σαφές ότι η ατμόσφαιρα είναι πάρα πολύ επιβαρυμένη για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Η Δημοκρατική Συμμαχία θα δώσει μάχη. Θα πρέπει οι κανόνες περιβαλλοντικής προστασίας να τηρηθούν από την ΔΕΗ και απ’ όλους όσοι εμπλέκονται στην απελευθέρωση αυτή. Είναι αδιανόητο σήμερα, το 2011, να μην υπάρχουν κανόνες προστασίας της υγείας των ανθρώπων εδώ στην Πτολεμαΐδα. Για μας είναι από τα καίρια σημεία. Θα το θέσουμε και θα το θέτουμε πάντα, διότι πιστεύουμε πως είναι μια μάχη όλων μας και αυτή η μάχη πρέπει να κερδηθεί.

Τέλος, απευθυνόμενη στα στελέχη του κόμματος, απηύθυνε προσκλητήριο «να δώσουμε όλοι μαζί έναν ωραίο δύσκολο, αλλά σωστό αγώνα, έναν αγώνα που για πολλούς μπορεί να μοιάζει εξαιρετικά δύσκολος. Για μας που γνωρίζουμε, ξέρουμε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία αύριο θα είναι η μεγάλη έκπληξη των επόμενων εκλογών.

Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι ένα κόμμα «διαφορετικής κοπής». Η επαφή με την περιφέρεια θα είναι σε ευθεία γραμμή και δεν θα είναι σε γραμμή τεθλασμένη, όπως δυστυχώς έχουμε την εμπειρία. Ξεκινούμε μια καινούργια και αναμφισβήτητα δύσκολη προσπάθεια. Μία προσπάθεια ανατροπής του κατεστημένου και του τρόπου με τον οποίο ασκείται η πολιτική σήμερα στη χώρα. Πριν από επτά μήνες όταν ιδρύθηκε η Δημοκρατική Συμμαχία έδωσε μία υπόσχεση. Ότι οτιδήποτε λέμε και κατά την διάρκεια προεκλογικής περιόδου, θα είναι τα ίδια που θα λέμε και μετά τις εκλογές. Η αξιοπιστία στην πολιτική πρέπει να επιστρέψει και δεν είναι εύκολο πράγμα. Γιατί ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη στην πολιτική. Το ερώτημα λοιπόν είναι τι μπορεί να κάνει ένα καινούργιο κόμμα στην ανατροπή ενός πολιτικού συστήματος.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

Το πρόγραμμα των επισκέψεων:

Σάββατο 27 Αυγούστου
9.00: Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Γιώργο Δαμαστάνη.
9.30: Επίσκεψη στο Δήμο Γρεβενών. Συνάντηση με το Δήμαρχο Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη.
10.00: Συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ στο Δημαρχείο Γρεβενών.
11.30: Επίσκεψη στο Δήμο Δεσκάτης. Συνάντηση με το Δήμαρχο Δεσκάτης κ. Νικόλαο Μίγκο.
17.30: Επίσκεψη στο Δήμο Ορεστίδος. Συνάντηση με το Δήμαρχο Ορεστίδος κ. Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου.
Κυριακή 28 Αυγούστου
11.00: Επίσκεψη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Καστοριάς. Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.
13.15: Επίσκεψη στο συσκευαστήριο φασολιών «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ».
13.45: Επίσκεψη στο Δήμο Πρεσπών. Συνάντηση με το Δήμαρχο Πρεσπών κ. Βασίλη Τσέπα.
19.00: Επίσκεψη στο Σύλλογο Πολυτέκνων Φλώρινας.
19.30: Εγκαίνια γραφείων «Δημοκρατικής Συμμαχίας» και συζήτηση με την Ομάδα Πρωτοβουλίας Φλώρινας (Π. Μελά & Τυρνόβου).
Δευτέρα 29 Αυγούστου
9.30: Επίσκεψη στο Δήμο Φλώρινας. Συνάντηση με το Δήμαρχο Φλώρινας κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο.
10.00: Επίσκεψη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φλώρινας. Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.
10.30: Συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ, στο Επιμελητήριο.
11.30: Συνάντηση με το Σύλλογο Εργαζομένων ΔΕΗ «ΛΥΓΚΙΣΤΗΣ».
12.30: Επίσκεψη στο οινοποιείο ΕΑΣ Αμυνταίου και συνάντηση με τα μέλη του Συνεταιρισμού.
13.30: Επίσκεψη στο Δήμο Αμυνταίου. Συνάντηση με το Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Μάκη Ιωσηφίδη.
14.30: Επίσκεψη στο κτήμα «ΑΛΦΑ».

 

This entry was posted on Σάββατο, Αύγουστος 27th, 2011 at 07:49 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΚΟΖΑΝΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply