Το Σάββατο επισκέπτεται τα Γρεβενά

Ελλάδα: Κυβέρνηση συνεργασίας η λύση για την έξοδο της χώρας από την κρίση, είπε η Ντ. Μπακογιάννη, που περιοδεύει στη δυτική Μακεδονία Κυβέρνηση συνεργασίας χρειάζεται η χώρα για να βγει από την κρίση, τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η οποία πραγματοποιεί περιοδεία στους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας. Η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία μετά τις εκλογές και δήλωσε: «Οι αυτοδυναμίες πληρώθηκαν ακριβά σε αυτή τη χώρα από την αλαζονεία του κάθε κόμματος και πιστεύω ότι αυτό το οποίο σήμερα χρειάζεται είναι κυβέρνηση συνεργασίας από όλα τα κόμματα ευθύνης, έτσι ώστε να μπορέσουν να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση που βρίσκεται».

Για τον ρόλο της Δημοκρατικής Συμμαχίας είπε ότι μπορεί να είναι ο «καταλύτης» της αλλαγής και της ανατροπής του πολιτικού συστήματος.

Η κ. Μπακογιάννη επισκέφθηκε εκλεγμένους της αυτοδιοίκησης στο νομό Κοζάνης, συναντήθηκε με το σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΗ «Σπάρτακος» και μίλησε στα εγκαίνια των γραφείων της Ομάδας Πρωτοβουλίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Πτολεμαϊδα.

Σε ότι αφορά στο θέμα της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε: «Είναι πολύ σημαντικό να προσαρμόσουμε στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα την κατάσταση, η οποία διαμορφώνεται στη ΔΕΗ. Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας γιατί η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας είναι ευρωπαϊκή υποχρέωση που πρέπει να υλοποιηθεί. Αναγνωρίζω ότι πρέπει πρωτίστως να διασφαλιστεί το ασφαλιστικό των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Θα είναι μείζον λάθος αν παρθεί η οποιαδήποτε απόφαση για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας χωρίς να έχει τακτοποιηθεί και να έχει συμφωνηθεί το ασφαλιστικό των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Αυτό αποτελεί βασική θέση της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Η ΔΕΗ σήμερα δεν μπορεί να πωληθεί μέσω του Χρηματιστηρίου με την πτώση αξιών. Θα είναι ξεπούλημα, θα είναι τεράστιο λάθος αν γίνει αυτό με τη μετοχή στην κατάσταση που είναι. Άρα η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας πρέπει να γίνει με όρους, με κανόνες».

Αύριο Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα περιοδεύσει στους νομούς Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.