Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σύγχυση με τον ΦΠΑ εστίασης – Αγνωστο πού και έως πότε θα ισχύσει

Αύγουστος 26th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Αντίθεση Παντελή Οικονόμου στη δημοσιοποίηση οφειλετών

Αλαλούμ έχει προκαλέσει η αμετακίνητη στάση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στα είδη εστίασης, καθώς δεν έχουν δοθεί οι διευκρινίσεις σχετικά με τα ποια τρόφιμα εξαιρούνται και ποια όχι από τη μετάταξη στον υψηλό συντελεστή, ενώ η όποια αλλαγή θα διαρκέσει ένα μήνα ή το πολύ μέχρι τέλους του έτους. Κι αυτό διότι τον Οκτώβριο αναμένεται η ψήφιση του Εθνικού Φορολογικού Σχεδίου, στο οποίο εξετάζονται αλλαγές στους συντελεστές του ΦΠΑ.

Κι ενώ ο πρωθυπουργός ζήτησε την άμεση δημοσιοποίηση της λίστας των φοροπαραβατών, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με τη δημοσιοποίηση ονομάτων. Την ίδια στιγμή, οι εφορίες αμφισβητούν την ορθότητα των στοιχείων που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την αποτελεσματικότητα των 34 μεγαλύτερων ΔΟΥ. Ομως, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι τα στοιχεία αυτά θα ληφθούν υπόψη στο σχέδιο για τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις εφοριών.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

This entry was posted on Παρασκευή, Αύγουστος 26th, 2011 at 14:21 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply