Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πρόστιμο μισό δισ. δολ. στη Google για «μικρές αγγελίες»

Αύγουστος 26th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Διαφήμιζαν την ασυνταγογράφητη πώληση φαρμάκων από φαρμακεία του Καναδά

Πρόστιμο μισό δισ. δολ. στη Google για «μικρές αγγελίες»

Η Google συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο 500 εκατ. δολαρίων για τη δημοσίευση μέσω του Διαδικτύου αγγελιών από καναδικά φαρμακεία που πωλούσαν παρανόμως φάρμακα σε αμερικανούς καταναλωτές.
Στις ΗΠΑ η πώληση των συγκεκριμένων φαρμάκων απαιτεί συνταγογράφηση. Πληρώνοντας το πρόστιμο η Google θα αποφύγει την μήνυση από τις αμερικανικές αρχές για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες που θα μπορούσαν να προκύψουν εναντίον της, καθώς εισέπραττε χρήματα για τη δημοσίευση των αγγελιών.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές, τα 500 δισ. δολάρια αντιστοιχούν, κατ’ εκτίμηση βέβαια, στα έσοδα που είχε η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής πρόσβασης στο Ιντερνετ από τη δημοσίευση αυτών των αγγελιών και από τα έσοδα που εισέπραξαν τα καναδέζικα φαρμακεία από τις πωλήσεις των φαρμάκων, που για την πώλησή τους στις ΗΠΑ απαιτείται συνταγογράφηση.

Παραδεχόμενη το λάθος της, η Google ανακοίνωσε ότι δεν θα έπρεπε να επιτρέψει τη δημοσίευση των αγγελιών αυτών.
Ατιμώρητα θα παραμείνουν, ωστόσο, τα καναδέζικα φαρμακεία. «Αν και ο Καναδάς έχει τους δικούς του ρυθμιστικούς κανόνες για την πώληση των φαρμάκων, τα καναδέζικα φαρμακεία που στέλνουν συνταγογραφούμενα φάρμακα σε Αμερικανούς πολίτες δεν λογοδοτούν για τις πωλήσεις αυτές στις καναδικές αρχές.

Ετσι παρατηρείται το φαινόμενο να πωλούν φάρμακα που εισάγουν από ξένες χώρες με λιγότερο αυστηρή νομοθεσία και πολιτική σε ό,τι αφορά τη χορήγηση και τις πωλήσεις φαρμάκων», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

This entry was posted on Παρασκευή, Αύγουστος 26th, 2011 at 13:30 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΟΣΜΟΣ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply