Υπόσχονται πιο αποτελεσματική προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών

Νέες ρυθμίσεις για μεγαλύτερη ασφάλεια στο FacebookΗ αδυναμία του Facebook ήταν ανέκαθεν οι ρυθμίσεις ασφαλείας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της ιστοσελίδας. Βασική ένσταση ήταν το ποιες από τις πληροφορίες που αναρτούν οι χρήστες στο Facebook είναι προσβάσιμες από ποιον και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτή η προσβασιμότητα. Με λίγα λόγια ποιος μπορεί να δει αυτά που γράφετε στο Facebook και πως αυτό μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες για εσάς. Κατά καιρούς υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για τα ζητήματα αυτά και μάλιστα στο παρελθόν είχαν οργανωθεί και μαζικές αποχωρήσεις από την ιστοσελίδα.

Τώρα, και με το αντίπαλο δέος του Google+ να ζυγώνει όλο και πιο κοντά, οι εκπρόσωποι του Facebook ανακοίνωσαν ότι από την Πέμπτη 25 Αυγούστου, θα ισχύουν νέοι κανόνες λειτουργίας που θα δίνουν στους χρήστες τη δυνατότητα να αποφασίζουν ποιοι μπορούν να δουν το περιεχόμενο της σελίδας τους στο Facebook.

Από αύριο λοιπόν κάθε φορά που ένας χρήστης γράφει ένα σχόλιο ή ανεβάζει μια φωτογραφία ή ένα βίντεο θα μπορεί να καθορίσει ποιος θα μπορεί να το διαβάζει ή να το βλέπει – οι φίλοι του, οι φίλοι των φίλων του ή οποιοσδήποτε χρήστης του Διαδικτύου. Όλα αυτά με το πάτημα ενός κουμπιού που θα εμφανίζεται δίπλα στο σχόλιό του ή στη φωτογραφία που μόλις έχει αναρτήσει.

Το ίδιο θα ισχύει και για πιο προσωπικές πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες όπως τον τόπο κατοικίας τους ή το τηλέφωνό τους. Εκπρόσωποι της εταιρείας αναφέρουν ότι οι νέες λειτουργίες θα απλοποιούν τη διαδικασία προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.