Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέες ρυθμίσεις για μεγαλύτερη ασφάλεια στο Facebook

Αύγουστος 25th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Υπόσχονται πιο αποτελεσματική προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών

Νέες ρυθμίσεις για μεγαλύτερη ασφάλεια στο FacebookΗ αδυναμία του Facebook ήταν ανέκαθεν οι ρυθμίσεις ασφαλείας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της ιστοσελίδας. Βασική ένσταση ήταν το ποιες από τις πληροφορίες που αναρτούν οι χρήστες στο Facebook είναι προσβάσιμες από ποιον και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτή η προσβασιμότητα. Με λίγα λόγια ποιος μπορεί να δει αυτά που γράφετε στο Facebook και πως αυτό μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες για εσάς. Κατά καιρούς υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για τα ζητήματα αυτά και μάλιστα στο παρελθόν είχαν οργανωθεί και μαζικές αποχωρήσεις από την ιστοσελίδα.

Τώρα, και με το αντίπαλο δέος του Google+ να ζυγώνει όλο και πιο κοντά, οι εκπρόσωποι του Facebook ανακοίνωσαν ότι από την Πέμπτη 25 Αυγούστου, θα ισχύουν νέοι κανόνες λειτουργίας που θα δίνουν στους χρήστες τη δυνατότητα να αποφασίζουν ποιοι μπορούν να δουν το περιεχόμενο της σελίδας τους στο Facebook.

Από αύριο λοιπόν κάθε φορά που ένας χρήστης γράφει ένα σχόλιο ή ανεβάζει μια φωτογραφία ή ένα βίντεο θα μπορεί να καθορίσει ποιος θα μπορεί να το διαβάζει ή να το βλέπει – οι φίλοι του, οι φίλοι των φίλων του ή οποιοσδήποτε χρήστης του Διαδικτύου. Όλα αυτά με το πάτημα ενός κουμπιού που θα εμφανίζεται δίπλα στο σχόλιό του ή στη φωτογραφία που μόλις έχει αναρτήσει.

Το ίδιο θα ισχύει και για πιο προσωπικές πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες όπως τον τόπο κατοικίας τους ή το τηλέφωνό τους. Εκπρόσωποι της εταιρείας αναφέρουν ότι οι νέες λειτουργίες θα απλοποιούν τη διαδικασία προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

This entry was posted on Πέμπτη, Αύγουστος 25th, 2011 at 15:13 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΝΕΟΙ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply