Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Προς απόσυρση οι κατηγορίες εναντίον του Στρος-Καν

Αύγουστος 23rd, 2011 by Χρήστος Μίμης

Η απόρριψη του αιτήματος για διορισμό ειδικού εισαγγελέα σηματοδοτεί το οριστικό τέλος της υπόθεσης

Προς απόσυρση οι κατηγορίες εναντίον του Στρος-ΚανΔικαστής της Νέας Υόρκης απέρριψε την Τρίτη 23 Αυγούστου, το αίτημα να διοριστεί ειδικός εισαγγελέας στην υπόθεση κατά του Ντομινίκ Στρος-Καν, ανοίγοντας το δρόμο για την απόσυρση των κατηγοριών εναντίον του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ.
Οι δικηγόροι της καμαριέρας είχαν ζητήσει τον διορισμό ειδικού εισαγγελέα, μετά το αίτημα του εισαγγελέα της Νέας Υόρκης να αποσυρθούν οι κατηγορίες κατά του Ντομινίκ Στρος Καν, επικαλούμενος έλλειψη αξιοπιστίας της καμαριέρας.

Ο δικαστής Μάικλ Όμπους του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης απέρριψε το αίτημα, ανοίγοντας έτσι και επισήμως το δρόμο για την απόσυρση των κατηγοριών εναντίον του Γάλλου πολιτικού.
Ο Ντομινίκ Στρος Καν έφτασε στο δικαστήριο που θα εξετάσει την υπόθεση και η τελική απόφαση σχετικά με την απόσυρση των κατηγοριών αναμένεται να ληφθεί αργότερα την Τρίτη.

Ικανοποίηση εξέφρασαν οι Γάλλοι σοσιαλιστές για το αίτημα της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης.
Στην περίπτωση που τελικώς αθωωθεί ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ θα είναι αυτομάτως ελεύθερος να επιστρέψει άμεσα στη Γαλλία.

This entry was posted on Τρίτη, Αύγουστος 23rd, 2011 at 20:21 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply