Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πολιτική αντιπαράθεση για τις άδειες παραμονής των μεταναστών

Αύγουστος 23rd, 2011 by Χρήστος Μίμης

Μειώνονται τα χρόνια διαμονής που απαιτούνται για τη χορήγηση άδειας για εξαιρετικούς λόγους

Πολιτική αντιπαράθεση για τις άδειες παραμονής των μεταναστώνΤο… φάντασμα της Υπατίας πλανάται εκ νέου στο πολιτικό προσκήνιο με αφορμή μία ρύθμιση που συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τις άδειες παραμονής των οικονομικών μεταναστών στη χώρα μας. Η κυβέρνηση συμπεριέλαβε στο εν λόγω νομοσχέδιο, που συζητείται ήδη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, διάταξη σύμφωνα με την οποία μειώνεται ο αριθμός των ετών (από δώδεκα σε δέκα) συνεχούς διαμονής στην Ελλάδα, που απαιτούνται για τη χορήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών άδειας διαμονής για εξαιρετικούς λόγους.

Η ρύθμιση αυτή, η οποία ως γνωστόν είχε χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση ως διαπραγματευτικό χαρτί προκειμένου να λήξει το θέμα που είχε δημιουργηθεί με τους απεργούς πείνας της Υπατίας, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ.

O υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη και Εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο «προκειμένου η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τους κάθε λογής “συμπαραστάτες” των λαθρομεταναστών της Υπατίας».

«Επαναφέρει έτσι στο προσκήνιο», αναφέρει ο κ. Νάκος, «την απαράδεκτη διάταξη που θεσμοθέτησε με τον νόμο 3907/11, η οποία παρέχει ουσιαστικά το δικαίωμα στον υπουργό Εσωτερικών να προβαίνει σε μαζικές νομιμοποιήσεις λαθρομεταναστών που διαμένουν στη χώρα και κατ’ επέκταση, σε συνδυασμό με τις προβλέψεις του νόμου της σημερινής κυβέρνησης για την ιθαγένεια, δίνει το δικαίωμα σε πολλούς να αποκτήσουν άμεσα Ελληνική ιθαγένεια».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητεί, όχι απλώς την απόσυρση της τροποποίησης που μειώνει τον χρόνο προηγούμενης διαμονής στη χώρα από δώδεκα σε δέκα χρόνια, αλλά την κατάργηση και της δωδεκαετίας και την επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς για τη χορήγηση άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς και εξαιρετικούς λόγους, που προέβλεπε ο νόμος 3386/05, δηλαδή, μόνο σε όσους έχουν εισέλθει νόμιμα στη χώρα.

This entry was posted on Τρίτη, Αύγουστος 23rd, 2011 at 19:42 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply