1,5 εκατ. ανασφάλιστα οχήματα

Περίπου 1,5 εκατομμύριο υπολογίζεται ότι είναι τα ανασφάλιστα οχήματα.

Το 15% των οχημάτων που κυκλοφορούν στη χώρα μας είναι ανασφάλιστα, όταν στην Αγγλία το ποσοτό των ανασφάλιστων οχημάτων ανέρχεται σε μόλις 6%, ενώ στην Αυστρία και τη Γερμανία, το ποσοστό είναι μηδενικό. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του σήμερα στη ΝΕΤ ο πρόεδρος της επιτροπής αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, Κ. Μπερτσιάς, σημειώνοντας ότι οι εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό των ανασφάλιστων οχημάτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους περίπου στο 1,5 εκατομμύριο.

Ο κ. Μπερτσιάς είπε επίσης ότι από το επόμενο έτος θα έχει ετοιμαστεί ολοκληρωμένη ηλεκτρονική βάση δεδομένων για την πάταξη του φαινομένου αυτού, το οποίο δεν είναι κάτι που υιοθετήθηκε από τους πολίτες το τελευταίο διάστημα, αλλά αφορά ένα χρόνιο πρόβλημα, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που αν και έχουν περισσότερα από ένα κυκλοφορούντα οχήματα, δεν ασφαλίζουν παρά μόνο το ένα. Λόγω όμως της κρίσης το ποσοστό των ανασφάλιστων οχημάτων αυξάνεται περαιτέρω.

Στο μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι έχει ξεκινήσει ήδη η λειτουργία του Κέντρου Πληροφοριών ως επιχειρησιακή μονάδα του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων και όπως είχε αναφέρει, πρόσφατα, με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας του Κέντρου ο πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Επικουρικού Κεφαλαίου κ. Δ. Ζορμπάς: “το Κέντρο μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο της ασφαλιστικής αγοράς και της πολιτείας στην προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου των ανασφάλιστων οχημάτων.

Η συνεργασία του Κέντρου με τις αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας και ειδικότερα του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, θα εξασφαλίσει με το ελάχιστο δυνατό κόστος τον εντοπισμό των οχημάτων που κυκλοφορούν χωρίς να φέρουν το σήμα ασφάλιση αστικής ευθύνης και θα θέσει τέλος στο αρνητικό για την πολιτεία και την κοινωνία φαινόμενο των ανασφάλιστων οχημάτων”.
Παράλληλα, ο κ. Μπερτσιάς σημείωσε ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της εμπλοκής σε ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα έχουν συμπεριλάβει στα συμβόλαιά τους ειδική κατηγορία ασφάλισης.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.