Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ενημέρωση για τον καιρό στα Google Maps

21 Αυγούστου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Η Google προσέθεσε ένα επιπλέον layer στη χαρτογραφική υπηρεσία της, το οποίο παρουσιάζει τις καιρικές συνθήκες ανά περιοχή. Το εν λόγω στρώμα πληροφοριών εμφανίζεται όταν ο χρήστης κάνει κλικ στην επιλογή Weather από το μενού που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Οι καιρικές συνθήκες των Google Maps παρέχονται από την υπηρεσία weather.com και το Εργαστήριο Ναυτικής Έρευνας των ΗΠΑ. Πέρα από μια γενική ένδειξη για τον καιρό κάθε ευρύτερης περιοχής, η υπηρεσία δίνει λεπτομερή στοιχεία για συγκεκριμένα μέρη. Για παράδειγμα, στο Λεκανοπέδιο Αττικής υπάρχουν ενδείξεις για το κέντρο της πόλης, την Καλλιθέα, το Περιστέρι, την Ηλιούπολη, τον Άλιμο, τη Ν. Ιωνία και τον Πειραιά. Κάνοντας κλικ σε μια επιμέρους ένδειξη, ο χρήστης βλέπει κι άλλα δεδομένα, όπως την ταχύτητα των ανέμων, την υγρασία και μια πρόγνωση 4 ημερών.

Στην αριστερή μπάρα υπάρχουν επιλογές για απεικόνιση των αριθμητικών δεδομένων ανάλογα με το σύστημα μέτρησης (π.χ. μίλια-χιλιόμετρα), ενώ ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει/απενεργοποιήσει το στρώμα με τις συγκεντρώσεις νεφών.

This entry was posted on Κυριακή, 21 Αυγούστου, 2011 at 19:21 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply