ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Βόλος και Καβάλα με ελλιπείς φακέλους

Ενα μεγαλοπρεπές «όχι» εισέπραξαν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) επτά ΠΑΕ της Superleague, οι οποίες καλούνται να συμπληρώσουν τα έγγραφα που λείπουν από τους φακέλους τους μέχρι την ερχόμενη Τρίτη. Σε διαφορετική περίπτωση, οι επτά αυτές ΠΑΕ απειλούνται με αποβολή από κάθε εγχώρια διοργάνωση.

Στη χτεσινή της συνεδρίαση η ΕΕΑ δεν έδωσε πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα στις ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα. Η Επιτροπή εξετάζει στοιχεία όπως τα τυχόν χρέη των ΠΑΕ προς το Δημόσιο και το ΙΚΑ, τις οφειλές προς ποδοσφαιριστές και προπονητές και το ιδιοκτησιακό καθεστώς, ενώ απαιτείται να έχουν καταθέσει εγγυητική επιστολή τράπεζας το ποσό της οποίας ανέρχεται στο 10% του προϋπολογισμού τους.

Η ΕΕΑ βρίσκεται σε επαφή με τις ΠΑΕ για τη συμπλήρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών που απαιτούνται για τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα από τον περασμένο Ιούνιο. Η τακτική όμως που ακολουθείται από τις ομάδες είναι σε πολλές περιπτώσεις παρελκυστική, με αποτέλεσμα λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος να παραμένουν εκτεθείμενες.

Από την πλευρά της ΑΕΚ έγινε γνωστό χτες το βράδυ πως δεν υπάρχει καμία ανησυχία και ότι η ομάδα θα εξασφαλίσει πιστοποιητικό. Αφού δεν έχει καταφέρει να πάρει τη φορολογική ενημερότητα – όπως ανέφερε ο κ. Αδαμίδης – επειδή της λείπει ένα έγγραφο από το Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο. Ο αρμόδιος υπάλληλος, σύμφωνα πάντα με την ΑΕΚ, λείπει σε άδεια, όμως επιστρέφει τη Δευτέρα και θα βάλει τη σχετική υπογραφή.

Αν και επισήμως δεν υπήρξαν εξηγήσεις από την ΕΕΑ για τους λόγους για τους οποίους οι επτά ΠΑΕ δεν εξασφάλισαν το πιστοποιητικό συμμετοχής, οι πληροφορίες θέλουν τις Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την εγγυητική επιστολή. Πάντως οι δύο πρώτες ΠΑΕ λέγεται πως από χτες το απόγευμα άρχισαν να στέλνουν τα απαραίτητα έγγραφα για τη συμπλήρωση των φακέλων τους.

Για τον ΠΑΟΚ το ζητούμενο είναι η μη κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ για τον Ολυμπιακό Β. και την Καβάλα, οι φήμες συγκλίνουν στην άποψη ότι το πρόβλημα αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους.
Θα πρέπει τώρα να συνεδριάσει η διοίκηση της Superleague – έχει προγραμματίσει σύγκληση του διοικητικού της συμβουλίου για την προσεχή Τρίτη – προκειμένου να αποφασίσει την αποβολή κάθε ομάδας που δεν διαθέτει πιστοποιητικό από το προσεχές πρωτάθλημα.

Στην περίπτωση που από τις εξελίξεις που θα προκύψουν από την ΕΕΑ υπάρξει αποβολή ομάδων από το πρωτάθλημα, τότε η πιθανότητα αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος (27-28 Αυγούστου) είναι κάτι παραπάνω από ορατή.

Δημήτρης Δοντάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.