Πέτυχε δύο γκολ και έδωσε την ασίστ για άλλο ένα. Ο Μέσι λοιπόν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του χθεσινοβραδινού clasico. Ηταν ένα παιχνίδι στο οποίο, η Μπαρτσελόνα έδειξε και πάλι κατά διαστήματα την ποιότητά της ως ομάδα. Η Ρεάλ προσπάθησε να πιέσει ψηλά αλλά η καταλανική ομάδα είχε τις λύσεις ώστε να κυκλοφορεί μάλλον άνετα τη μπάλα.

Γενικά στο α’ μέρος το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις για γκολ. Στο 15′ μια καταπληκτική ασίστ του Μέσι βρήκε στον κενό χώρο τον Ινιέστα που εύκολα έκανε το 1-0.
Πέντε λεπτά αργότερα όμως, η Ρεάλ ισοφάρισε με γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ.

Κι εκεί που όλοι περίμεναν τη λήξη του ημιχρόνου, «χτύπησε» πάλι ο Μέσι, όπως και στο πρώτο παιχνίδι στο «Μπερναμπέου».
Ηταν μία φάση που «χάθηκε η μπάλα». Ο Μέσι την «έκοψε» στον Πικέ, αυτός με τακουνάκι την… επέστρεψε και ο Αργεντινός νίκησε τον Κασίγιας για το 2-1.

Στο α’ μέρος είχαμε κι άλλες σημαντικές φάσεις, όπως την εξαιρετική απόκρουση του Κασίγιας σε σουτ του Πέδρο (21′ ), το σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο δοκάρι κι αφού πρώτα απέκρουσε ο Βαλδές (26′ ), τα χαμένα τετ-α-τετ των Οζιλ (29′) και Μέσι (37′).

Στο β’ μέρος, το ματς «χάλασε». Δεν υπήρχε ρυθμός, αντίθετα, είδαμε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα κυρίως από παίκτες της Ρεάλ και νεύρα.

Το αποτέλεσμα, ήταν η… βροχή από κάρτες που αναγκάστηκε να δείξει ο διαιτητής Νταβιντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν: Κεντίρα, Κρ. Ρονάλντο, Μαστσεράνο, Τσάβι, Κοεντράο, Μαρτσέλο, Πέπε, Σέρχιο Ράμος.

Στο 82′ ύστερα από φάση διαρκείας, ο Μπενζεμά «πάγωσε» το «Καμπ Νου», ισοφαρίζοντας σε 2-2. Και όπως στο α’ μέρος, ενώ όλοι περίμεναν να τελειώσει το ημίχρονο και το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση (2-2 και ο πρώτος αγώνας) ο Λιονέλ Μέσι είχε αντίθετη γνώμη.

Συνδυάστηκε άψογα με τον Αντριάνο, ο τελευταίος έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Αργεντινός νίκησε και πάλι τον Κασίγιας για το 3-2.

«Σύρραξη» στο φινάλε

Το φινάλε ήταν ιδιαίτερα επεισοδιακό, αφού ο Μαρτσέλο είδε απ΄ ευθείας κόκκινη για σκληρό μαρκάρισμα στον Φάμπρεγας και ακολούθησαν έντονοι διαπληκτισμοί μεταξύ όλων των παικτών στους οποίους πήραν μέρος και από τους πάγκους.

Ακόμα και ο Μουρίνιο μπήκε στη μέση! Το αποτέλεσμα ήταν να δοθεί κόκκινη κάρτα στους Οζιλ και Βίγια οι οποίοι είχαν αντικατασταθεί και ήταν στον πάγκο!

Ηταν η πρώτη εμφάνιση του Σεσκ Φάμπρεγας με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, μόλις σχεδόν δύο 24ωρα μετά την παρουσίασή του. Ο 24χρονος μέσος πάτησε το χορτάρι του «Καμπ Νου» στο 82′ στη θέση του Πέδρο.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλδές, Αλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Αμπιντάλ, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Βίγια (73′ Αντριάνο), Πέδρο (82′ Φάμπρεγας).

ΡΕΑΛ
: Κασίγιας, Ράμος, Πέπε, Καρβάλιο, Κοεντράο, Αλόνσο, Κεντίρα (46′ Μαρτσέλο), Ντι Μαρία (64′ Ιγκουαϊν), Οζίλ (78′ Κακά), Ρονάλντο, Μπενζεμά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.