Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μπρέιβικ: στο δικαστήριο την Παρασκευή, κεκλεισμένων των θυρών

Αύγουστος 18th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Δεν θα του επιτραπεί να φορά φράκο

Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, δράστης της διπλής επίθεσης της 22ας Ιουλίου στο Όσλο και το νησί Οτόγια, θα παρουσιαστεί την Παρασκευή ενώπιον δικαστηρίου της νορβηγικής πρωτεύουσας κεκλεισμένων των θυρών, ενώ δεν θα του επιτραπεί να φορά φράκο, όπως ήθελε, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δικαστής.

Ο 32χρονος Μπρέιβικ θα παρουσιαστεί την Παρασκευή ενώπιον του δικαστηρίου για δεύτερη φορά από τη σύλληψή του ενόψει της παράτασης της κράτησής του σε απόλυτη απομόνωση, έπειτα από μία πρώτη περίοδο τεσσάρων εβδομάδων.

Όπως και στην πρώτη του παρουσία στο δικαστήριο στις 25 Ιουλίου η κατηγορούσα αρχή ζήτησε η ακρόαση να γίνει κεκλεισμένων των θυρών προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε πιθανή επικοινωνία του Μπρέιβικ με άλλους «πυρήνες», στην ύπαρξη των οποίων είχε αναφερθεί ο ίδιος.

«Το δικαστήριο βασίζεται στην αρχή ότι η αστυνομία δεν έχει απαντήσει οριστικά στο ερώτημα αν ο ύποπτος είχε συνεργούς στις δύο επιθέσεις», υπογράμμισε ο δικαστής για να δικαιολογήσει την απόφασή του να μην επιτραπεί η είσοδος ούτε σε κοινό ούτε στους δημοσιογράφους.

Από τη σύλληψή του ο Μπράιβικ έχει επιδιώξει τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να κάνει γνωστό το μήνυμά του.

Στην πρώτη του εμφάνιση ενώπιον του δικαστηρίου τον Ιούλιο είχε ζητήσει να φορά «στολή», ενώ τώρα ζήτησε να του επιτραπεί να φορέσει ένα είδος φράκου.

Ο δικηγόρος του εξήγησε ότι ο Μπράιβικ επιθυμεί με αυτό τον τρόπο να δείξει τον σεβασμό του στη δικαστική διαδικασία επισημαίνοντας ότι «το φράκο είναι μία από τις πιο επίσημες ενδυμασίες για τους άνδρες».

«Με δεδομένη τη σοβαρότητα της υπόθεσης αυτή η ενδυμασία μπορεί να είναι ενοχλητική, προσβλητική ή προκλητική», εκτίμησε από την πλευρά του ο δικαστής. «Μία κανονική ενδυμασία αρκεί για να δείξει ότι αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τη διαδικασία», πρόσθεσε.

This entry was posted on Πέμπτη, Αύγουστος 18th, 2011 at 00:19 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply